Vera Hotels: Orta segment oteliz, en geniş müşteri kitlesine hitap ediyoruz

Vera Hotels: Orta segment oteliz, en geniş müşteri kitlesine hitap ediyoruz
Vera Hotels Genel Koordinatörü Ali Osman Erbaş, grubun yeni yatırım planlarını, hizmet politikalarını ve hitap ettikleri müşteri kitlesini TurizmGüncel'e değerlendirdi.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel

Vera Grubu'nun Antalya'da dört tane 5 yıldızlı oteli olduğunu belirten Ali Osman Erbaş, grubun ayrıca Kuşadası'nda ve Kapadokya'da da otelleri olduğunu belirtti. Grubun şu andaki yatak kapasitesinin 1,700 civarında olduğunu söyleyen Erbaş, konaklama sektöründe büyümeye devam edeceklerini kaydetti.

BÜYÜME KONUSUNDA GRUBUN BEKLEME DÜŞÜNCESİ YOK
 
Büyüme konusunda grubun bekleme düşüncesinin olmadığını ifade eden Ali Osman Erbaş "Tam aksine şu anda görüşmede olduğumuz oteller var. Antalya’da görüşmede olduğumuz ve 2013’e yetiştirmeyi hedeflediğimiz oteller var. Bunun bir ay içinde netleşeceğini düşünüyorum. Öte taraftan bundan bir ay önce Mısır’ın Sharm El Sheikh bölgesindeydim. Orada da kiralama usulü ile yatırım projelerimiz var. Hatta bu ay Mısır’a giderek oradaki görüşmeyi noktalayacağız." dedi. Mısır'da ilk etapta satın alma yoluna gitmeyeceklerini belirten Erbaş, "Mısır’da ilk etapta satın alma gibi bir yolu tercih etmiyoruz. Bunun bir nedeni ülkeyi daha yakından tanımak, bir nedeni ise Mısır’ın hala bir istikrar sürecine kavuşmamış olması. Oteli kiralayarak ülkedeki koşulları daha yakından tanıyacağız. Devamında ise ekonomik olarak tatmin olursak satın alma yoluyla da yatırım yapabiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Otellerinin konsepti ve mevcut müşteri profili ile ilgili bilgiler de veren Erbaş, şunları söyledi:

ORTA GELİR GRUBU EN GENİŞ MÜŞTERİ YELPAZESİ
 
"Otellerimiz genelde aile konseptli oteller. Diğer taraftan “ultra lüks” otellerle misafire hizmet vermek gibi bir amacımız yok. Bizim en önemli hedefimiz, misafirin ödediği paranın karşılığında aldığı hizmetten tatmin olmasını sağlamak. Bizim diğer otellerden en büyük farkımız, müşterinin ödediği para karşılığında alabileceği maksimum hizmeti veriyor olmamız. Müşteri portföyümüz şu anda orta segment ağırlıklı ancak ileriki sürece dair butik projelerimiz de var. Şu an itibariyle orta segmente hitap eden ürünlerimizle aslında daha geniş bir kitleye hitap ediyoruz."

SADECE TURİZM İŞİ YAPIYORUZ
 
Vera otellerinin personel eğitimine önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Erbaş, "Vera Otelleri, Ten Tou Turizm AŞ bünyesinde bulunuyor. Ten Tour sadece otelcilik ve turizm işiyle uğraşan bir şirket. Dolayısıyla hem kurumlsal hem de profesyonel bir şirket yapısına sahip. Bizim en önemli unsurumuz insan. Fabrika çalıştırmıyoruz makine gücüyle iş yapmıyoruz. Hizmet sektöründeyiz ve burada hizmet veren de hizmet alan da insan. Bu yüzden de personel kalifikasyonuna çok önem veriyoruz.  Personelin eğitimi için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu iş için ne kadar bütçe gerekiyorsa o kadar bütçe ayırıyoruz. Personelin eğitimi için yaptığımız harcamanın da karşılığını alıyoruz"dedi. 

Antalya'nın mevcut potansiyelinin doğru bir şekilde planlanması durumunda çok daha fazla turisti ağırlamaya müsait olduğunu belirten Erbaş, fiyatlar konusunda ise Akdeniz çanağındaki diğer destiansyonların Türkiye rekabet etmekte zorlandığını söylereke şu noktaların altını çizdi:

MEVCUT YATAKLAR BİLE YETMEYEBİLİR
 
"Antalya’ya yeteri kadar turist getirebiliyorsak, her zaman daha fazla yatağa ihtiyacımız var. 2011 yılında Antalya’ya 2 milyon turist geldi ve biz buna seviniyoruz. Ancak Antalya’nın hak ettiği rakamlar bunlar değil. Bana göre Antalya 15 – 20 milyonu bulabilmeli. Otel yatırımı ve hizmet kalitesi anlamında bundan daha fazlasına hizmet verebilecek güce sahibiz.  Doğru bir planlama ile daha fazla charter ve tarifeli seferin yapılmasını sağlarsak mevcut yataklar bile bize yetmeyebilir." 

DİĞER ÜLKELER TÜRKİYE İLE REKABET EDEMİYOR

"Türkiye’de şu anda fiyatlar yüksek değil. Hatta Akdeniz çanağındaki diğer ülkeler “Türkiye’deki fiyatların karşısında duramıyoruz” diyorlar. Türkiye’de fiyatlar şu anda istediğimiz düzeyde değil ancak her geçen yıl yavaş yavaş yukarıya çıkarıyoruz. Bu da bizim rekabet gücümüzün yüksek olduğunu gösteriyor."
 


Bu Haber 23.03.2013 - 19:57:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Aykan AKGUN 24.03.2013 - 12:40

    Oncelikli Ali Osman beyi Vera Hotels i buyutme, eski parlak ve yuksek yatak kapasitesine sahip otel zincirleri seviyesine çıkarma cabalarindan ve şahsi katkılarından dolayi takdir ve tebrik ediyorum. Emekyoğun bu sektorde personel egitimine verdiği onem ve çaba altı onemle çizilmesi gereken bir unsur. Vera Hotels i birçok yurtdışı fuar organizasyonunda gormek ülke turizmimizin tanitimi için de önemli bir katkidir. Başarılarının artarak devamını dilerim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.