Uzay turizmine büyük darbe: Virgin'in uzay turizmi aracı yere çakıldı

Uzay turizmine büyük darbe: Virgin'in uzay turizmi aracı yere çakıldı
Virgin Galactic firmasının SpaceShipTwo isimli uzay aracı deneme uçuşunda California'da çöle düştü. Kaza sonuçu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

 

Virgin Galactic firmasının SpaceShipTwo uzay turizmi aracı deneme uçuşu yaparken California'da çöle düştü. Bir kişinin öldüğü ve bir kişinin de yaraladığı kazayla ilgili şirket, aracın yere çakılmadan önce ciddi bir anormallik yaşadığını açıkladı.
 
Görgü tanıkları, bir uçakla taşınarak alt yörüngeye oturtulması planlanan aracın, taşıyıcıdan ayrılır ayrılmaz infilak ettiğini belirtiyorlar.

Kaza nedeniyle uzay turizmi çalışmalarınınsa ciddi bir yara aldığı ifade ediliyor. Şu ana değin aralarında sayılı milyonerlerin ve şöhretlerin bulunduğu 800'ü aşkın kişi SpaceShipTwo aracı ile uzaya giden ilk turist kafilesinde yer almak için deneme uçuşlarının tamamlanmasını bekliyordu.

Bu kişiler 200'er bin dolarlık uçuş ücretinin tamamını ya da bir kısmını ödemiş bulunuyor.

Virgin şirketinin parronu Richard Branson, aracın düşmesine neyin neden olduğu ve bu sorunun çözülmesi durumunda uzay turizmi hayallerinin devam edeceğini açıkladı. Branson 'Bir süre önce başlamış olduğumuz bu işi bitirmek istiyoruz' dedi.
 


Bu Haber 02.11.2014 - 08:52:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.