TYD açıkladı; 2011’de İstanbul’da 32 bin yatak devreye girecek

TYD açıkladı; 2011’de İstanbul’da 32 bin yatak devreye girecek
TYD Başkanı Turgut Gür, İstanbul’daki turizm yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Kent için 51 yatırım projeleri olduğunu açıklayan Gür, “ İstanbul’da bu yıl 32 bin yatağı hayata geçireceğiz, bunların 8 bini Anadolu yakasında olacak” dedi.



Turizmin ağırlık merkezinin sadece deniz kum güneşten ibaret olmadığını anımsatan Turgut Gür, şunları söyledi:

İstanbul, iki kıtanın birleştiği şehir. İstanbul’da yüzde 72 doluluk oranları yakalanmış. İstanbul’un kullanım kapasitesini artırmamız lazım. Yüzde 72’den 80’e çıkardığımızda yüzde 10 artmış olacak. İstanbul bir cazibe merkezi ancak bu marka yeni tanıtılıyor.

NOKTA TANITIMLAR YAPILMALI


Markanın tutunması zaman alacak. İstanbul’a gereken ilgi, bilgi ve strateji pek verilmemiş.

Ey İstanbul’u yönetenler, gecekondular yapılırken neredeydiniz? Turist geldiği zaman İstanbul’un tarihi kültürel zenginliğini, köşkleriyle saraylarıyla görmeli. İstanbul, bundan böyle bu anlamda planlanmalı. İstanbul’un değerini pek bilmediğimizi düşünüyorum. Bilmiş olsaydık, İstanbul 25 -30 milyon turist alırdı.

İstanbul’da nokta tanıtımlar yapılmalı. Ancak bütçe çok önemlidir.

İSTANBUL’DA 51 PROJEMİZ VAR

İstanbul’da 51 projemiz var. Bunların birçoğu hayata geçiyor. En son açtığımız Green Park Otel’di. İstanbul’da 32 bin yatağı hayata sokacağız. Bunların 8 bini Anadolu yakasında olacak. İstanbul’da artık merkezileşmekten ziyade, bölgeler oluşuyor. İstanbul’daki oteller sadece turistlerle olmuyor. İstanbullularla da doluyor. İstanbul’daki insanların yaşam tarzları geliştikçe, kullanım tarzları da artıyor.

YATAK SAYISI 220 BİNE ÇIKACAK

İstanbul’a 13 yıl içinde 500 bin yatak ilan edeceğiz. Yatak sayımızı 110 bin daha artıracağız ve yatak sayısı 220 bine çıkacak.

YATIRIMLARIMIZI ANADOLU’YA KAYDIRIYORUZ

Deniz kum güneş dediğimiz kitle turizminden ziyade Türkiye, turizm yatırımlarını Anadolu’ya Kapadokya’dan itibaren  Karadeniz’e doğru kaydırıyor.

 

 

 


Bu Haber 07.01.2011 - 10:46:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.