Thomas Cook'un iki tepe yöneticisi Antalyalı turizmcilere seslendi

Thomas Cook'un iki tepe yöneticisi Antalyalı turizmcilere seslendi
Thomas Cook CEO'su Harriet Green, şirketin Türkiye'de önemli bir noktaya ulaştığını belirterek, sezonu uzatmak istediklerini kaydetti. Harriet Green'in görüntülü olarak katıldığı toplantıya, Thomas Cook'un tepe yönetiminden isimler ve Antalyalı turizmciler katıldı.

 
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Concorde De Luxe Resort’teki toplantısına video konferansla bağlanan Thomas Cook Group’un CEO’su Harriet Green, Antalyalı turizmcilere seslendi. 
 
Thomas Cook’un Türkiye ile iş ilişkilerini ilerletmek istediğini söyleyen Green, şu açıklamaları yaptı: 

 
“TÜRKİYE TEMEL BİR DESTİNASYON”

Thomas Cook için Türkiye çok önemli bir ülke. Böyle olmaya devam edecek. Seyahat edenler için Türkiye, temel bir destinasyon. Türkiye’de kaydettiğimiz gelişmelerden mutluyuz ama yapılacak daha çok şey var. 
 
“HARİKA ÜRÜN VE HİZMETLERE ODAKLANDIK”

Müşterilerimizin isteklerine cevap vermek istiyoruz. Harika ürün ve hizmetlere odaklandık. Sizin Thomas Cook’un değişiminde etkin olmaya devam etmenizi istiyoruz. Misafirlerimiz bize güvendikleri bir şirket ile çalışmak istediklerini söylüyor. 172 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Köklü markalarımızın kaliteli oteller sunduğunu biliyorlar. Verdikleri paranın karşılığını alabileceklerini biliyorlar. 
 
“TÜRKİYE’DE SEZONU UZATMAK İSTİYORUZ”

İşlerimizi büyütmek için planlarımız var. Türkiye’de otellere ve ortaklara ihtiyacımız var. Birlikte çalışacağımız ortaklar arıyoruz. Türkiye’deki sezonu uzatmak istiyoruz. Çok destinasyonlu seyahatler artış gösteriyor. Birlikte yapacağımız çok şey var. Sürdürülebilir ve uzun soluklu ortaklara ihtiyacımız var. Türkiye’ye yatırım vadeden bir grup olmak istiyoruz. Türkiye için bu yaz çok güçlü bir yaz olacak.”



HACISÜLEYMAN: ANTALYA KONUT VE OTOMOBİL SATIŞINDA 4'ÜNCÜ SIRADA

Toplantıda konuşan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman yaptı Antalya ile ilgili yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hacısüleyman, “Antalya’nın turizm başkenti olması nedeniyle büyük ve farklı özellikleri var. Antalya sadece turizmin değil tarımın da başkenti. Tarımsal alanları turizmle bütünleştirmek için arayış içindeyiz” dedi. 

Antalya’nın farklı sektörlerde de önemli bir olduğunu vurgulayan Yusuf Hacısüleyman, “Antalya konut ve otomobil satışlarında Türkiye’de 4. sırada. Antalya, sigortalı çalışan sayısında 5. il durumunda. Antalya’ya 59 ülkeden uçuş var. 250 noktadan direkt uçuş var. Antalya’yı ev edinmiş 55 bin yabancı var. Bu özellikler bakımından her türlü kanun ve yönetmelik yapımı bu özellikler gözetilerek yapılmalı. Son günlerde yaşadığımız birkaç hadise bizi yerimizden hoplattı. Yönetmelik ve kanun değişiklikleri yapılırken turizm etkilenir mi diye çok yakından bakılmıyor. Bakılıyorsa da sorunlar görülmüyor. Büyük bir sıkıntı olan elektronik vize bir yıl ertelendi. Göç yasasından kaynaklanan sıkıntılar da iki günde başarıyla ertelendi. Yapılacak değişiklik sırasında Antalya’nın özellikleri dikkate alınmalı” dedi. 

HER KÖYE BİR OTEL PROJESİ
 
Antalya’nın 640 km kıyısı bulunduğunu hatırlatan Hacısüleyman, “Arka bantta yaşayan insanlarımız var. Bu insanlar da tarım ile uğraşıyor. AKTOB olarak ATSO ile birlikte bir proje yapmak istiyoruz. Bu proje daha önce ‘Her köye bir otel’ olarak duyuldu. Bunu kırsal ile tanışma olarak tanımlayabiliriz. Bu proje ile ilgili amacımız arka planda yaşayan insanların turizm ile entegrasyonunu arttırmaktır. Onların, sağlık, el sanatları, bilim ve teknoloji ile tanışmaları eğitim şartlarının yükseltilmesi olarak yorumlayabiliriz. Bunu deniz kenarında yaşayan ile kırsaldakinin tanışması olarak da tanımlayabiliriz. ‘Görmesek de bilmesek de o köy bizim köyümüzdür.’ Bu deyişi hayata geçirmemiz gerekiyor. O köyü görmemiz gerekiyor. Otelci arkadaşlarımın bu projeye katılmalarını istiyoruz. O köylerdeki insanların yaşam tarzlarına destek olmalıyız. AKTOB ve ATSO olarak bunu yapmak istiyoruz” diye konuştu.



PETER FRANKHAUSER: THOMAS COOK GERİ DÖNDÜ

Toplantıda bir konuşma da Thomas Cook İngiltere ve Avrupa CEO'su Peter Fankhauser yaptı. Yaşanan mali krizin ardından ilk iş olarak şirketteki hastalıklı noktalara odaklandıklarını kaydeden Frankhaoser, yaptıkları çalışmalar sonucunda özellikle Almanya ve İskandinavya pazarlarında rekorlar kırdıklarını ifade etti. 
 
Yaptıkları çalışmalar sonucunda 2013 yılında bütün ödülleri topladıklarını söyleyen Peter Fankhauser, konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece seyahat değil şirket ödülleri de aldık. En iyi toparlanan şirket ödülü aldık. Almanya ve İngiltere’deki şirketlerimiz ödüller aldı. Biz geri geldik ve çok daha iyiyiz mesajını ödüllerimiz ile verdik. Ürün yönetimimizi birleştirdik.
 
BORCUMUZU YARI YARIYA İNDİRDİK

İngiltere’de sadeleşme sürecindeyiz. Müşteri odaklı olmayı benimsedik. İngiltere’yi düzeltirsek bütün grubu düzeltiriz diye düşündük. Ben, 2012 kasım ayında göreve başladım. 2500 işten çıkarma yapmak zorunda kaldık. Bu duru hastalıklı olan yapımıza çok olumlu yansıdı. İngiltere’deki markalarımızı azalttık ve sadeleştirdik. 22 tane kurulumuz vardı bunu 1’e indirdik. ‘Güvenilen bir stratejimiz olacak’ dedik. Bütün şirket içinde maliyetleri azaltma programı yaptık. Bu başarıyı elde edince borç yapımızı da düzelttik. Şimdi borcumuzu yarı yarıya indirmiş bir şirketiz. Güneşli kalp altında bütün markalarımızı birleştirdik. Markaların birleştirilmesi için çok çalışıldı. Bu durum tasarrufun yanında müşterilerimize çok iyi bir oryantasyon sağladı. 
 
“OTELLERDEN KALİTE İSTİYORUZ”

Konsept otellere ve tur operatörlüğüne odaklanıyoruz. Otelcilikte Antalya’ya odaklandık ancak Kuzey Anadolu’da da büyümek istiyoruz. Thomas Cook’un satış organizasyonu buna odaklanıyor. Konsept otelleri getirmeye odaklanıyor. Konsept otelleriniz yanında ortak çalıştığımız oteller de var. Bu otellerden kalite, exclusive, istiyoruz. Havayolu şirketimize çok iyi bir yatırım yaptık. 2015’e kadar 23 adet airbus 321 alınacak. 
 
“TÜRKİYE BİZİM EN ÖNEMLİ DESTİNASYONUMUZ”

Türkiye bizim karlı stratejimizin en önemli oyuncusu. En önemli destinasyonumuz diyebiliriz. Her sene 1.8 milyon misafirimiz Türkiye’ye gelir. Bunun da en önemli kısmı Antalya’ya geliyor. Ege Bölgesi’ne ilgi artıyor. Piyasa lideri olarak pek çok pazarda büyümek istiyoruz. Sizinle büyümek istiyoruz. Türkiye ile ilgili programlarımızı yeniledik. Misafirlerimizin Türkiye’ye gelmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. En önemli konu kış turizmi. Kış aylarında farklı çalışmalar yapılabilir. Emekliler için bazen buraya gelmek evde kalmaktan ucuz olabiliyor. Kanarya adalarına, Mayorka’ya gidenleri neden buraya çekmeyelim. Bunun için de iyi bir tanıtım yapmalıyız. Türkiye kışın iyi değil gibi düşünceleri kafalardan silmeliyiz. Bunun için de sizin yardımınızı istiyoruz. Harika bir ürün var elinizde. Yenilikçiliğin hızına ayak uydurulması lazım. Biz değişime hazırız. Bu değişimi sizinle kucaklamak istiyoruz. Konsept oteller çerçevesinde ailemize katılın. Lütfen kaliteyi takip edelim. Sosyal medya bu çerçevede çok önemli. 
 
“MISIR TEHDİT DEĞİL”

Thomas Cook geri geldi ve geçmişten çok daha iyi. Sizinle birlikte büyümek istiyoruz. Türkiye’den istikrar beklentisi var. Türkiye bunu yapabilir. Mısır’da bu olmayacak. Mısır daha toparlanamaz. Mısır’ı Türkiye için bir tehdit olarak görmüyoruz.” (Tuncay Sevin - Tourism Today)


Bu Haber 06.05.2014 - 16:42:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.