Tayland Turizm Otoritesi, koronavirüse karşı hangi önlemleri aldı?

Tayland Turizm Otoritesi, koronavirüse karşı hangi önlemleri aldı?
Çin'de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 500'e yaklaşırken, Güney Asya'nın popüler turizm ülkesi Tayland, salgına karşı aldığı önlemleri açıkladı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Koornavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 490'a, virüs bulaşan insan sayısı ise 24 bin 300'e ulaştı. Virüs kapanların ve virüs nedeniyle ölenlerin sayısı her geçen gün artarken, popüler turizm ülkesi Tayland, salgına karşı aldığı önlemleri duyurdu.

Tayland Turizm Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, yaptıkları ziyaretlerle ülke ekonomisine katkı yapan turistlere teşekkür edilirken, alınan önlemleri de açıkladı. Tayland Turizm Otoritesi, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri şu şekilde sıraladı.

1. Salgın başladığından bu yana Tayland; Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Phuket ve Krabi uluslararası havalimanlarında termal tarama başlattı. Koronvirüs'e karşı gözetim sistemleri, ülkenin diğer havalimanlarında da mevcut hale getirildi. Ülkedeki bütün havalimanları, ekstra dezenfeksiyon önlemleri aldı.

2. Benzer şekilde Thai Airlines, sağlık taraması ve yoğun hijyen önlemlerini de içeren, önleyici tedbirler aldı. Ülkedeki bazı hava yolu şirketleri, risk teşkil eden destinasyonlara dönük ücretsiz uçuş iptali ve uçuş değişikliği uygulamasına başladı.

3. Tayland Sağlık Bakanlığı, otellerde, restoranlarda, petrol istasyonlarında, toplu taşıma araçlarında ve kamu kurumlarında sıkı bir hijyen politikasını hayata geçirdi.

4. Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı'na bağlı Hastalık Kontrol Dairesi, koronavirüse karşı alınabilecek önleyici tedbirleri içeren bir broşür yayınladı.



Bu Haber 05.02.2020 - 14:30:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.