Rus bakana rüşvet gözaltısı

Rusya'yı sarsan rüşvet skandalı... Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Rosneft'te "tehditle" 2 milyon dolar rüşvet aldığı iddiası ile gözaltına alındı. Olay, sabaha karşı 02.33'te kamuoyuna duyuruldu.


Savcılık açıklamasında, Ulyukayev'in "Başneft petrol şirketinde devlete ait yüzde 50 hissenin en büyük devlet petrol şirketi olan Rosneft'e satışı konusunda hükümet adına olumlu görüş beyan etmek için Rosneft şirketinden tehditle 2 milyon dolar aldığı" iddia edildi. Savcılık, rüşveti Rosneft'i temsilen birilerinin FSB gözetimi altında verdiği ve bakana böylece "suçüstü" yapıldığı açıklamasını yaptı.

Bu durumda, "Putin'e en yakın isimlerden olan, Rosneft'in başkanı İgor Seçin ve çevresinden Ulyukayev'e rüşvet verildiği gibi bir sonuçla karşılaşılabilir mi?" soruları tartışılmaya başlandı.

Çünkü Rosneft'in, devlet şirketi Başneft'in hisselerini satın almak için çok agresif davrandığı, ihaleye Lukoil dahil başka şirketlerin girmesini engellediği, bu konuda Kremlin'den destek aldığı iddiaları basına yansımıştı.

Yani Rusya ekonomi bakanının rüşvet almaktan gözaltına alınmasından sonra olayla ilgili "artçı deprem" gelme ihtimali konuşuluyor.  Ancak savcılık yetkilileri "Rosneft şirketi ile ilgili şu an bir talebimiz yok, Başneft'in satın alınması da soruşturma konusu değil, bir sorun görülmüyor" açıklamasını yaptı. Bu durumda, bakan gözaltına alınırken, "işi olsun diye" rüşvet verdiği söylenen Rosneft şirketinden hiç kimsenin henüz soruşturmaya dahil edilmemesi dikkat çekti. Kaynak: TürkRus.com



Bu Haber 15.11.2016 - 09:38:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.