Otobüsle Tarihi Yarımada turu

Otobüsle Tarihi Yarımada turu
TÜRSAB ve TEMSA ortaklığıyla gerçekleştirilen "Otobüsü Yakala Tarihe Yolculuğa Başla" projesiyle Müzekart sahipleri, her gün Tarihi Yarımada'yı ücretsiz gezebilecek.

 
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen, müzeleri ziyaret etmek isteyenlerin ulaşımını kolaylaştırmayı hedefleyen proje kapsamında, TEMSA tarafından tahsis edilen otobüs, her gün saat 10.00'da Taksim Meydanı'ndan Sultanahmet'e hareket edecek.

Koltukların arkasındaki ekranlarda Anadolu'daki tarihi ve kültürel değerlerle ilgili kısa filmin de gösterileceği otobüsle seyehat edecek yolcular, Sultanahmet Meydanı'na vardıktan sonra saat 13.00'te buradan ayrılarak, Sakıp Sabancı Müzesi'ne götürülecek.

Otobüs, saat 15.30'da Sakıp Sabancı Müzesi'nden ayrılacak, ardından Taksim Meydanı'na geri dönecek.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ndeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bir ilki gerçekleştirdiklerini, İstanbul'un bellekleri olan müzelere daha çok ziyaretçi çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

"Otobüsü yakaladığınız zaman tarihe yolculuk başlıyor" diyen Ulusoy, projenin TEMSA ile yaptıkları işbirlikleri arasında en önemlisi olduğunu belirtti.
Destek verenlere teşekkür eden Ulusoy, "Çok şey ile hatırlanırsınız ama yaptığınız kültür varlıklarıyla hafızalarda yer edersiniz" dedi. (Haber7)


Bu Haber 08.06.2014 - 10:15:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.