Otellere ve acentelere yakın takip

Otellere ve acentelere yakın takip
Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında aralarında konaklama ve acentecilik sektörlerinin de bulunduğu bi dizi sektörün yakın takibe alınacağı belirtildi.

HaberX'ten Tansu Tomak'ın haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında oteller ve acenteler de yakın takibe alıncak.

5 ana bileşeni olan 39 eylemlik plan

"Gönüllü uyum seviyesinin yükseltilmesi", "Denetim kapasitesinin daha güçlü hale getirilmesi", "Mevzuatın gözden geçirilmesi ve düzenlemelerin yapılması", "Kurumlar arası veri paylaşımının geliştirilmesi" ve "Toplumun her kesimine yönelik farkındalığın artırılması" başlıklarında 5 ana bileşeni bulunan ve 39 eylemden oluşan kapsamında kayıt dışılığın yoğun olduğu sektörlerde ödemeyle mali belgenin uyumunun sağlanmasına yönelik e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz, mobil POS gibi elektronik uygulamalar yaygınlaştırılacak.

Serbest bölgeler, antrepo rejimi ve dahilde işleme rejimi gibi gümrük rejimleri ve özel amaçlı bölge uygulamaları mevzuatı ve sistemleri gözden geçirilecek. Bu sistemlerin amacı dışında kullanımını engelleyecek mekanizmaların kurulması ve diğer sistemlerle entegrasyonu sağlanacak.

Konaklama faaliyetleri denetim birimleriyle paylaşılacak

Turizm sektöründe çoğunlukla internet siteleri üzerinden veya emlakçılar aracılığıyla gerçekleşen işletme dışı konaklama faaliyetlerinin (otel, pansiyon, günübirlik ev gibi) ve rezervasyonların takibinin yapılmasıyla elde edilen çıktıların ilgili denetim birimleriyle paylaşılması sağlanacak.

Turlar da yakın takipte olacak

Kayıt dışı, kalitesiz ve yüksek bedelle mal ve hizmet satmak amacıyla piyasa fiyatından daha düşük bedelle turistik turlar düzenleyen kişi, işletme ve acenteler takip edilecek, bu alanda gerekli yasal düzenlemeler yapılacak.



Bu Haber 25.05.2019 - 13:45:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.