Moğolistan Havayolları İstanbul seferlerine başladı

Moğolistan Havayolları İstanbul seferlerine başladı

Moğolistan Hava Yolları, başkent Ulan Batur'dan İstanbul'a ilk tarifeli uçuşunu gerçekleştirdi.


Moğolistan Hava Yollarının (MIAT Mongolian Airlines), başkent Ulan Batur'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği ilk tarifeli uçuşuyla toplam 250 yolcu İstanbul’a geldi.

İlk sefer kapsamında İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Moğolistan'ın İstanbul Başkonsolosu Khishigsuren Sharav, Türk Hava Yollarının (THY) Ulan Batur ile İstanbul arasında yaptığı seferlere ek olarak haftada bir kez de Moğolistan Hava Yollarının uçuş yapacağını söyledi.İcra edilecek seferlerin sayılarına ilişkin bilgi veren Sharav, "Haziran ayından itibaren seferleri haftada ikiye çıkarmayı planlıyoruz. İki ülke arasındaki seferler arttıkça ticaret ve turizm daha da canlanacak." dedi.

AirportHaber’de yer alan habere göre, İGA Kurumsal İlişkiler Direktörü Turgay Yaman ise, Moğolistan Hava Yollarının İstanbul Havalimanı'na sefer başlatmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaman, Moğolistan Hava Yolları'nın ilk 2 ayda haftada 1 gün sefer düzenleneceğini, haziran ayından itibaren bunu haftalık 2 uçuşa çıkarmayı istediklerini kaydetti.



Bu Haber 07.04.2022 - 11:32:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.