Meteoroloji uyardı: Hafta sonu soğuk ve kara dikkat

Meteoroloji uyardı: Hafta sonu soğuk ve kara dikkat

Geçtiğimiz günlerde yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisini hafta sonu da sürdüreceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre Cumartesi günü yurdun özellikle kuzey ve doğu kesimlerinde kar yağışı etkili olacak. Pazar günü yağışlar etkisini kaybetse de soğuk hava kendini göstermeye devam edecek. Pazartesi günü hava sıcaklıklarının yükselişe geçmesi beklenirken gelecek salıdan itibaren yağmurlu günler başlayacak.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur; Hakkari ve Bitlis çevreleri, Muş ve Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta. (Sözcü)

 



Bu Haber 12.01.2024 - 15:27:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.