Meteorolojiden uyarı: Yağışlar tüm yurtta etkili olacak

Meteorolojiden uyarı: Yağışlar tüm yurtta etkili olacak

Meteoroloji'nin tahminlerine göre bugün yurdun batı kesimlerinden giriş yapacak olan yağışlı hava dalgası adım adım yurdun tamamına yayılacak. Yağışlarla beraber hava sıcaklıklarında da birkaç derece düşüş görülecek.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvveti olarak etkili olacak sağanak yağış, adım adım yurt geneline yayılacak. Hafta ortasından itibaren yurdun büyük çoğunluğunda yoğun bulutlu ve yağışlı günler bekleniyor.

Yağışlar Anadolu'nun iç ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar olarak görülecek.

Yağışlı hava yurttaki hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik yaratmayacak, sıcaklıklar birkaç derece düşüş yaşayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, (Afyonkarahisar hariç) Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.



Bu Haber 12.03.2024 - 10:43:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.