Meteoroloji uyardı: Hafta sonu sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji uyardı: Hafta sonu sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurdun büyük kısmında etkisini gösteren yağışların hafta sonu da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hafta sonu boyunca hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik olmayacak.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre bugün ve yarın yurdun büyük kısmında sağanak yağış etkili olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde yağışlar kar olarak görülecek. Pazar günü yurdun batısında etkisini kaybetmesi beklenen yağışların, yeni haftada yurdun doğu kesimlerinde devam etmesi bekleniyor.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.



Bu Haber 15.03.2024 - 15:24:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.