Mehmet Nuri Ersoy’un Japonya hedefi büyük

Mehmet Nuri Ersoy’un Japonya hedefi büyük

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2020 yılının ortalarında Japonya’dan Türkiye’ye yapılan sefer sayısını günlük 4’e, 2023 yılında ise Japon ziyaretçi sayısını 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Japonya ile Türkiye arasındaki uçuş sayısının 2020 yılının ortalarına kadar haftalık 28 uçuşa çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Japon ziyaretçi hedefi 500 bin

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Japonya turizm pazarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Japonya’dan seyahat acenteleri, medya, iş, akademi ve sanat dünyası temsilcileriyle Eskişehir'de bir toplantı gerçekleştiren Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılına kadar Japonya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısını 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 81 bin Japon ziyaretçi geldi

2018 yılında 81 bin, 2019 yılının ilk 7 ayında ise 56 bin olan Japon ziyaretçi sayısını 2023 yılında 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Ersoy, Türkiye’nin geçmişte Japonya’dan 208 bin ziyaretçi sayısına ulaşabildiğini ifade etti.

‘’Sefer sayısı günlük 4’e çıkmış olacak’’

Sefer sayılarının arttırılmasının ziyaretçi sayısı üzerindeki etkilerine dikkat çeken Ersoy, "Ama THY bununla sınırlı kalmayacak. Şu anda THY, Narita Havalimanı'ndan uçuyor. O uçuşlara devam edecek ve Osaka'dan ara verdiği uçuşlarına da başlıyor. Haneda'dan da Nisan ayı itibarıyla uçuşlar başlıyor. Yine ANA Airlines ile yaptığımız görüşmeler sonucu muhtemelen 2020 ortalarında ANA'nın Yeni İstanbul Havalimanı'na uçuş seferleri başlatması gündemde. Japonya ile İstanbul arası haftada 7, günlük 1 olan uçuş sayısı muhtemelen 2020 ortalarına kadar günlük 4'e çıkmış olacak." dedi.



Bu Haber 09.09.2019 - 08:38:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.