'Mehmet Ersoy, kendi yapacağı otel için imar planı değiştirdi' iddiası

'Mehmet Ersoy, kendi yapacağı otel için imar planı değiştirdi' iddiası

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, Bodrum'um ünlü koyu Kissebükü'ne yapacağı otel için imar değişikliği yapıldığı ileri sürüldü.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un Bodrum-Kissebükü'nde otel yapmak için imar değişikliğine gitiğine ilişkin iddialar Meclis gündemine taşındı.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum-Kissebükü Koyunda yapacağı otel için imar değişikliğine gittiğini öne sürdü. Alban, Bakan Ersoy'un oteline 25 dönüm alan için ek inşaat izni verildiğini belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

''25 DÖNÜMÜ DAHA ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI''

Mürsel Alban, TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, otel yapmak amacıyla satın aldığı Kissebükü'nde 95 dönümlük araziye otel yapmaktan vazgeçmesi beklenirken, Ersoy'un imar değişikliği ile tahsis edilen alanın bitişiğindeki 25 dönüm araziyi de aldığının ortaya çıktığını belirtti. Bakir koyların imara açılmaması konusunda ilk mücadele etmesi gereken kişinin Kültür ve Turizm Bakanı olduğunu ifade eden Alban, ''talanı kendi şirketi yapıyor. Cennet gibi doğa bakanlık eliyle talan ediliyor" ifadelerini kullandı.

''NEDEN YATIRIMDAN VAZGEÇMİYORSUNUZ?''

CHP Milletvekili Alban, Bakan Ersoy'un cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti:

"Kültür ve Turizm Bakanı olarak göreve başlamadan önce, adı geçen bölge ile ilgili yatırımlarınız hakkında, 'Çok da içimize sinmiyor bu güzel doğa parçasına yatırım yapmak ama 5 milyon dolar para yatırdık, bakanlık geri verse vazgeçeriz' şeklinde bir söyleminiz olmuş mudur? Şu an konuyla ilgili olarak en yetkili kişi konumunda bulunduğunuza göre, yatırdığınız parayı geri alarak, bu koyun talan edilmesinden vazgeçmenizin önünde ne gibi engeller vardır? Neden yatırımdan vazgeçmek yerine, bitişik konumdaki 25 dönümü de yatırıma dahil ederek, talanı katlatarak büyütüyorsunuz? Yapılan imar değişikliği sonucu güzelim doğa parçasının talanı ile ilgili bakanlık koltuğunu kullanarak, şirketinizin yatırımlarını büyüttüğünüz konusunda öne sürülen iddialar hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Şirketinizin bu yatırımlarla büyümesi, Türkiye turizminin büyümesi anlamına mı gelmektedir? Bu tür bakir koyların ve buna benzer yerlerin talanına devam mı edeceksiniz, yoksa bu yatırımdan vazgeçerek örnek bir davranış sergileyip, 'talana dur' mu diyeceksiniz?"

''EK TESİS ALANI OLARAK PLANLARA İŞLENDİ''

Bodrum Denizciler Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, 25 dönümlük tahsisin “ek tesis alanı” olarak planlara işlendiğini belirterek, “Daha önceki tahsiste böyle bir alan yoktu. İmar planlarına askıdayken itirazlarımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde de geniş katılımlı basın toplantısıyla tepkimizi göstereceğiz” dedi.

''ALSIN 5 MİLYONUNU VAZGEÇSİN''

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Demiröz, Ersoy’un bakan olmasının ardından gazetemize yaptığı açıklamada da, “Ersoy’un, “Çok da içimize sinmiyor bu güzel doğa parçasına yatırım yapmak. Ama 5 milyon dolar para yatırdık, bakanlık geri verse vazgeçeriz” gibi söylemleri olmuştu. Şimdi kendisi bakan oldu. Alsın 5 milyonunu vazgeçsin. Gelecek kuşakların hakkını gaspetmeye kimsenin hakkı yok. Artık ETS’nin sahibi değil tüm ülkenin bakanı” yorumunu yapmıştı.



Bu Haber 03.01.2019 - 18:24:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • korhan 04.01.2019 - 12:06

    dur bakalim hazine arazilerinin tahsislerinde kaci voyage ve maxroyallere gidecek...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.