Mart ayı ziyaretçi rakamları açıklandı, Avrupa'da büyük kan kaybı var

Mart ayı ziyaretçi rakamları açıklandı, Avrupa'da büyük kan kaybı var
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2014 yılının ilk çeyreğine ait ziyaretçi verilerini açıkladı.


TurizmGüncel

Açıklanan rakamlara göre, 2014 yılının mart ayında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı yüzde 0,59 oranında artarak 1 milyon 852 bin olarak gerçekleşti. Yılın ilk 3 aylık dilimi itibariyle Türkiye'ye gelen toplam ziyaretçi sayısı ise ortalama yüzde 3,24 oranında artarak 4 milyon 351 bin olarak gerçekleşti.

AVRUPA'DA SERT DÜŞÜŞLER

Türkiye'nin Avrupa'daki ana pazarlarına bakıldığında ise Hollanda hariç neredeyse tüm pazarlarda düşüşler yaşandığı görülüyor. Düşüş oranları, Almanya'da yüzde 25, Avusturya'da yüzde 32, Belçika'da yüzde 21, İngiltere'de yüzde 16 ve İsviçre'de yüzde 21 oldu. Fransa'dan gelen ziyaretçi sayısında önemli bir değişiklik olmazken, Hollanda'dan gelen yolcu sayısında yüzde 14'lük artış yaşanması dikkat çekti. Avrupa OECD ülkelerindeki ortalama düşüş oranı yüzde 16 olarak gerçekleşti.

İLK ÇEYREKTE PAZARLARIN DURUMU

2014 yılının ilk çeyreği itibariyle Avrupa OECD ülkelerinde, Hollanda, Fransa, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya dışındaki tüm pazarlarda yüzde 5 - 44 oranlarında düşüşler yaşandı. Bu bölgeden gelişlerdeki ortalama düşüş ise yüzde 6,77 olarak gerçekleşti. Tüm Avrupa genelindeki düşüş ortalaması ise yüzde 11,96 oldu.

RUSYA VE İRAN ARTIŞTA

İlk üç aylık rakamlara bakıldığında Türkiye'nin diğer önemli pazarları olan İran ve Rusya'da ise artışlar olduğu görülüyor. İlk çeyrekte Rusya'dan yüzde 6,39'luk bir ziyaretçi artışı sağlanırken, İran'daki artış oranı yüzde 60'ı geçti. Diğer önemli pazarlardan İsrail'den yüzde 24, Irak'ta ise yüzde 42 artış yakalandı.
 


İŞTE PAZARLARA GÖRE YOLCU SAYILARI VE DEĞİŞİM ORANLARI (MART AYI)




İLK ÇEYREK RAKAMLARI VE PAZARLARIN DURUMU






Bu Haber 24.04.2014 - 14:03:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.