Marmaris'te tatil yapan İngiliz turiste fatura şoku: Tam 3,5 milyon lira

Marmaris'te tatil yapan İngiliz turiste fatura şoku: Tam 3,5 milyon lira

Dört günlük tatil için Marmaris'e gelen İngiliz turist, gelen 3,5 milyon liralık cep telefonu faturası nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı.


TurizmGüncel - dış Haberler

Ailesiyle birlikte 4 günlük tatil için Marmaris'e gelen John Nisill isimli İngiltere vatandaşı, telefonuna gelen 192 bin poundluk (3,5 milyon liradan fazla) telefon faturası nedeniyle neye uğradığını şaşırdı.

“Faturan bu ay biraz yüksek gelecek”

Araba galerisinde çalışan 40 yaşındaki John Nisill, Türkiye'de birkaç maili yanıtladığını, 16 dakika telefon görüşmesi yaptığını ve karşılığında 192 bin pound fatura geldiğini söyledi.

Tatildeyken patronunun kendisini aradığını ve "Telefonunu kapatmalısın. Faturan biraz yüksek gelecek" dediğini belirten Nisill, "Faturamın ne kadar olduğunu sorduğumda 100 bin pound dedi. Ertesi gün aradı ve faturamın 192 bin pounda çıktığını söyledi." ifadelerini kullandı.

Nisill'in patronu Paul Trotter ise, "GSM şirketinden aradıklarında az daha sandalyemden düşüyordum. Faturaya baktım ve her 30 saniyede bir 80 pound yükseldiğin gördüm. Bu mümkün olamazdı. Ödemeyi karşılayamayacağımızı söyledim." ifadelerini kullandı.

GSM Şirketi: Birkaç kez uyardık

GSM şirketinin sözcüsü, faturanın basında yer bulmasının ardından, faturadan feragat edileceğini söyledi.

Sözcü, "Bunun çok büyük bir fatura olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle faturadan feragat ediyoruz. Müşterinin tarifesi, aylık 250 MB içeren bir iş planıydı. Türkiye’ye seyahat ettiğinde 46 GB veri tüketmesi sınırı aştı. Veri izinlerini aştığı, standart ücretlerin geçerli olduğu ve yüksek düzeyde kullanım yapıldığı konusunda birkaç kez uyardık. Kayıtlarımız, müşterimizin planın bir parçası olarak veri sınırı eklememeyi seçtiğini gösteriyor. Ticari müşterilerimizin büyük çoğunluğunun yaptığı gibi, müşterilerimize her zaman bir dolaşım sınırı seçmelerini öneriyoruz. Ayrıca müşterileri veri kullanımı hakkında gönderdiğimiz bildirimlere dikkat etmeye çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.



Bu Haber 05.02.2022 - 12:32:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kim kazıklamış diye okudum

    Mert Yazan 08.02.2022 - 11:55

    Turizm gazeteside böyle başlık atarsa.Neyseki altını okudum.Sadece başlıklara bakıp geçen büyük bir kesim var.Bunlar Marmariste fiyatlar amma uçmuş diyecekler.Çünkü son sıralarda bu miktarlarda restorant faturası paylaşımları var.

  • Böyle başlık mı olur?!?!

    Fahri TAN 06.02.2022 - 03:59

    Böyle başlık olur mu ya? Yazıktır, ayıptır. Adamın gsm faturası sorununu “Marmaris’te tatil yapan turiste fatura şoku” başlığıyla vermek neyin nesidir. Sanki Marmaris’te otel veya esnaf tarafından kazıklanmış gibi başlık atmak en hafif tabirle yazıktır, ayıptır. Rating uğruna yanlış yapılmış.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.