İngilizler bu yıl tatillerinden kesinti yapacak mı?

İngilizler bu yıl tatillerinden kesinti yapacak mı?

İngiltere'de yapılan bir araştırma, tatil harcamalarının İngilizlerin 'zorunlu olmayan harcamalar'daki kesintilerinden muaf olacağını ortaya koydu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Deloitte Consumer Tracker'ın yaptığı son araştırmaya göre İngilizler, zorunlu olmayan harcamalarından tasarruf ederken tatili buna dahil etmeyecek. Ancak buna rağmen İngilizlerin odak noktası fiyat-kalite olmaya devam edecek.

11 eğlence kategorisinin 9’unda kesintiye gidecekler

"Verilerimiz İngilizlerin 2024'ün ilk çeyreğinde 11 eğlence kategorisinin 9'unda kesintiye gideceğini, ancak kısa ve uzak mesafe tatilleri bunun dışında tutacağını gösteriyor." denilen raporda, maliyet artışına rağmen tüketicilerin tatile öncelik vermeye devam ettiği kaydedildi.

Araştırmaya göre tatilini yurt dışında geçirecek olanların yüzde 57'si büyük ihtimalle 'her şey dahil' bir tatil satın alacak. Aynı araştırmada, 2024 yılında İngilizlerin yüzde 60'ının ülke içinde tatil yapacağı tespit edildi.

Bütçe dostu arayışlar artacak

"Pandemi sonrası ortaya çıkan 'intikam seyahatleri' azaldıkça insanların giderek daha fazla evine yakın yerlerde tatil yapma, daha az harcama, tatil süresini kısaltma, ucuz uçuş arama ve ön ve arka sezonda tatil yapma eğilimleri artıracak" denilen raporda seyahat, konaklama ve eğlence sektörlerinin, öngörülemeyen büyük olaylar haricinde, önümüzdeki 12 ay içinde daha normal performans dönemine geçeceği ifade edildi.

Yılın ikinci yarısında iyileşme bekleniyor

Artan faizler, jeopolitik belirsizlikler ve genel seçimle nedeniyle İngilizlerin 2024 yılının ilk yarısında temkinli hareket edeceğine dikkat çekilen raporda, “2024'ün ikinci yarısında ise ulusal sigorta sistemindeki kesintiler, reel gelirlerin artması sonucu hanelerin harcamalarının yükselmesi ve koşullar iyileşmesiyle 'ihtiyaç dışı' olarak görülen kategorilerdeki harcamalar artabilir." denildi.



Bu Haber 05.02.2024 - 13:41:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.