Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yurt içi ve yurt dışından 'çevreye duyarlılık' ödülü

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yurt içi ve yurt dışından 'çevreye duyarlılık' ödülü
Kültür ve Turizm Bakanlığı, çevreye duyarlılık konusunda yaptığı çalışmalarla yurt içinden ve yurt dışından iki ödül kazandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çevreye duyarlı konaklama tesislerine verdiği ''Yeşil Yıldız'' uygulaması İngiltere merkezli 'The Green Organisation' tarafından verilen Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülleri'nde (The International Green Apple Environment Awards) en iyiler arasında gösterildi. Dünya çapında 500’ün üzerinde adayın katıldığı yarışmada, kamu kuruluşları kategorisinde finale kalan son 5 adaydan biri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, altın ödüle layık görüldü.

Sürdürülebilirlik, koruma, çevresel gelişme, kamu kurumları, özel sektör, yenilik gibi kategorilerde altın, gümüş ve bronz ödüllerin verildiği yarışmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu kurumları arasından altın derece ile ödüllendirildi. “Yeşil Dünya Ödülleri”nin açıklandığı tören 28 Ekim’de geçen senenin şampiyonu olan Güney Kore'de düzenlendi. Bu senenin şampiyonu ise Dubai merkezli “Roads & Transport Authority” oldu. Bakanlık aldığı bu ödülle Yeşil Dünya Elçisi (Green World Ambassador) olma ve çevre konusunda en iyi örneklerin yer aldığı dünyadaki tek referans çalışması olan Green Book’ta ülkemizi temsil etme fırsatını da ele geçirmiş oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bir ödül de ISO (Uluslararası Standart Teşkilatı) bünyesinde bulunan “Turizm ve İlgili Hizmetler Teknik Komitesi”nde yürüttüğü çalışmadan dolayı aldı. 20 ülkeden ve çeşitli uluslararası kuruluşlardan 50’yi aşkın üyenin bulunduğu çalışma grubuna Bakanlık Kontrolörü Tuba Ulu Yılmaz başkanlık etti.

Çalışmanın hazırlanması ve yayınlanması sürecine etkin katılımlarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolörü aynı zamanda ISO Çalışma Grubu Başkanı Tuba Ulu Yılmaz ve Ayna Komite Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan’a Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından teşekkür plaketi verildi.

Hazırlanan “Konaklama tesislerinde çevresel özelliklerin geliştirilmesine yönelik kılavuz ilkeler (Guidelines on developing environmental specifications for accommodation establishments)” başlıklı ISO/TS 13811 numaralı uluslararası metin 2015 yılının Aralık ayı itibariyle yayımlandı.







Bu Haber 17.11.2016 - 11:47:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.