Kartalkaya’da otel yapmak için ormanlık alanı ipotek ettiler

Kartalkaya’da otel yapmak için ormanlık alanı ipotek ettiler

Bolu Kartalkya’da kayak merkezi ve otelleriyle ünlü turizm firması devletin ormanını sahte belgeyle kendi tapulu malı gibi göstererek kredi çekmek için teminat olarak kullandı.


Bolu Kartalkaya’daki ünlü kayak merkezi ve oteller grubu, yeni otel inşaatı için 2019 yılında yaptığı kredi başvurusunda teminat olarak Orman Genel Müdürlüğüne ait ormanı kendi tapulu malı gibi gösterdiği iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollavesioğlu’nun haberine göre yapılan inceleme raporunda Kartalkaya’da 534 yatak kapasiteli 3 yıldızlı otel ve kayak tesisinin olduğu 137/1 parsel, “arsa” vasıflı 137/2 ve 138/1 parsellerin aslında devletin ormanı olduğu, ancak mükerrer şekilde 3402 sayılı Kadastro Kanunu’na aykırı olarak bu üç parselin tescil edildiği yazıldı.

Bolu Milli Emlak Müdürlüğü’ne yazılan 8 Mayıs 2020 tarihli yazıda, söz konusu parsellerdeki arsaların orman vasfı ile tescilli olduğu, bu parsellerin orman olarak vasıf değişikliğinin yapılması, rızaen terk işlemlerinin gerçekleşmesi ve tapularının iptal edilmesi istendi.

İç Denetim Başkanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğü altı kez yazılı olarak uyarıldığı halde sahte tapunun iptal edilmediği ortaya çıktı. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Dairesi Başkanlığına yazılan yazıda, defalarca uyarı yapılmasına rağmen bilgi gelmediği belirtilerek en kısa zamanda gereğinin yapılmaması halinde “Riskin -Orman Genel Müdürlüğü tarafından- üstlenildiği kanaatine varılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

haberde en son 17 Ocak’ta uyarılan genel müdürlüğün dört aydır hiçbir şey yapmadığı iddia edildi.



Bu Haber 25.04.2022 - 10:20:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.