Jolly Tur ile Balkanların eşsiz güzelliğini yaşamaya hazır olun

Jolly Tur ile Balkanların eşsiz güzelliğini yaşamaya hazır olun
Eğlencesiyle olduğu kadar tarihin en derin ve olağanüstü doğasıyla bezeli 21 şehir, 5 başkent’te Ortaçağ’a yolculuk yapmayı planlıyorsanız Jolly’nin alternatif tarih seçenekleri ve İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Aydın, Denizli’den direkt çıkışlı olarak otobüs ile düzenlediği Büyük Balkanlar Turu tam da size göre. 8 gece 9 gün sürecek olan bu seyahatin başlangıç fiyatı ise 329 euro olarak belirlenmiş durumda.

Tatil severlerin bu turda ilk rotası Kavala – Selanik – Üsküp olacak. Eşsiz güzelliği ile dikkat çeken Kavala sahillerinde anı ölümsüzleştirecek ve rotayı Selanik’e çevirecekler. Bu turda tatil severler Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Selanik Kalesi, Osmanlı ve Bizans eserlerini görme fırsatı bulacak. Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi ve şu an Türk Konsolosluğu’nun bahçesinde bulunduğu Ulu Önder Atatürk’ün evini ziyaret edecek.  Ardından Eski Tren Garı, Rahibe Teresa’nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı’nın Balkanlar’daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davut Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar gezilecek yerler arasında.

Tetova – Struga – Ohrid… Tatil severler yol üzerinde Tetova’da durarak Ala Camii’ni ve Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi’ni ziyaret edecek. Tarihi Çınar Meydanı, Aziz Bogorodica Kameusko, Aya Sofya Kiliseleri, Ohrid’li Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, müze olarak kullanılan Eski Türk Konakları, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Aziz Pant Alemon Kilisesi görülecek yerler arasında. Dileyen tatil severler Ohrid Gölü Tekne Turu’na katılabilir ve muhteşem manzarayı izleme fırsatı yakalayabilirler.

Tiran – Podgorica… tatil severler Ohrid Gölü’nün doğduğu yer ve muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan St. Naum Turu’na katılabilir ve o muhteşem manzaraları görme fırsatı bulabilirler. Ohrid’den ayrıldıktan sonra rota 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalan ve 40 yıl boyunca Enver Hoca’nın diktatörlük rejimini yaşamış olduğu Balkanlar’ın dağlık ülkesi Arnavutluk’un başkenti Tiran olacak. Turumuz da Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera, Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı da göreceğiniz yerlerden bazıları.

Budva – Kotor – Dubrovnik – Trebinje… Zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan St. Stefan’ı tepeden görebilecekler. Bir sonraki rota ise Kotor, Hırvatistan ve Dubrovnik olacak. Dubrovnik’e ayak bastığınız an Eski Şehir Meydanı ile geziye başlayarak Aziz Vlah Kilisesi, Gundulic Heykeli, tarihi çeşme ve 14. yüzyıldan kalma eczane görme fırsatınız olacak.

Büyük Balkanlar Turu’nun devamında ise Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamam, Müslüm Bey Konağı, Başçarşı, Morica Han, Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, Latin Köprüsü, Eski Kütüphane olacak. Rota Belgrad’a çevrildiğinde de tatil severleri Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa’nın Türbesi ve Bayraklı Camii karşılayacak. Son gün Sofya’ya geçildiğinde Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali, Milli Kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski Kraliyet Sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji Müzesi, Rotonda Kilisesi de görülecek yerler arasında. Dileyen tatil severler Bulgar Tavernası Turuna katılarak keyifli bir gün geçirebilirler.


Bu Haber 13.02.2019 - 15:54:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.