Jolly Tur, yılbaşı coşkusunu yaşamak isteyenleri Balkanlara davet ediyor

Jolly Tur, yılbaşı coşkusunu yaşamak isteyenleri Balkanlara davet ediyor
Doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ile görenleri kendisine hayran bırakan Balkan Üçlüsünü yakından tanımaya ne dersiniz? Cevabınız kaçınılmaz evet ise, Jolly Tur’un Balkan Üçlüsü Turu’na mutlaka göz atmalısınız.


Türk Hava Yolları ile vizesiz olarak gidebileceğiniz bu tur 3 gece 4 günde Balkanların doğa ve tarihi hazineleri ile donanmış 3 ülke, 3 başkent görme fırsatını Promosyonlu olarak satın alabileceğiniz bu tura 299 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat severler ile buluşturuyor.Arnavutluk, Makedonya ve Kosova’nın güzelliklerini bir arada yaşamak ve yılbaşı coşkusunu farklı coğrafyalarda sürmek isteyen ama bunun için çok zamanı olmayanları kendine hayran bırakacak bir tur sizleri bekliyor.

Kısa sürede birçok şehri gezebileceğiniz Jolly Tur’un Balkan Üçlüsü turunun rotaları Tiran, Elbasan, Struga, Ohrid, Resne, Bitola (Manastır), Tetova (Kalkandelen), Üsküp, Priştine, Prizren. Peki, Jolly Tur ayrıcalıkları ile katılacağınız Balkan Üçlüsü Turu’nda sizleri neler bekliyor?

Balkan Üçlüsü turunda ilk rotanız Arnavutluk... 20. Yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca da Enver Hoca’nın diktatörlük rejimini yaşamış Balkanlar’ın dağlık ülkesi Tiran, seyahat tutkunlarını kendine hayran bırakacak.

Tiran’ın güzelliklerini keşfettikten sonra ikinci rotanız dağları ve gölleri ile büyüleyici bir manzaraya sahip Makedonya sizleri karşılıyor olacak… Bir tarafı Arnavutluk diğer tarafı Makedonya olan Ohrid Gölü’nü gezdikten sonraTetova’da mola verecek ve Alaca Camii ve İpek Yolu üzerinde kurulmuş olan Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16. Yüzyılda kurulan Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Tarihi Çınar Meydanı, Ohrid’li Aziz Klemeus Heykeli, Aya Sofya Kiliseleri, müze olarak kullanılan Eski Türk Konakları, Aziz PantAlemon, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro görülecek yerler arasında. Gecesinde ise tatil severler leziz yemekler ve müzik eşliğinde yeni yılı merhaba diyecekler.

Rota Üsküp’ü gösterdiğinde seyahat tutkunları eski tren garı, Rahibe Teresa’nın anıtı ve evi, Osmanlı’nın Balkanlar’daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey camileri, Osmanlı döneminden kalma eski şehir, Davud Paşa Hamamı, Sulu, Kapan ve Kurşunlu hanları gezme fırsatı bulacaklar. Üsküp’ün en önemli doğal miraslarından olan Matka Kanyonu da keşif rotaları arasında yer alıyor.

Balkanların en şirin şehirlerinden biri olan Prizren’de ise tatil severleri 17. Yüzyıldan kalma Sinan Paşa Camii, Türk Hamamı, Prizren Kalesi, Ortodoks Kilisesi gibi önemli tarihi yapılar karşılayacak.


Bu Haber 19.10.2018 - 10:50:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.