Jolly ile Ege'nin saklı köylerini keşfe çıkın

Jolly ile Ege'nin saklı köylerini keşfe çıkın
Jolly sizleri Ege’nin saklı köylerini keşfetmeye çağırıyor.

Ege bölgesinde saklı kalmış bu köylerde yaşayacağınız deneyimler, tarihin derinliklerinde yer alan bilgiler, bölgeye has el sanatları, doğal güzellikler ve yerel lezzet tadımları ile hafızalarınızda iz bırakacak bir tatil sizleri bekliyor. İstanbul ve Bursa çıkışlı olarak her Perşembe çıkışlı olarak programlanan bu turla mutlaka randevulaşmanızı tavsiye ederiz.Tatil severlerin Ege’nin saklı köylerinde kendilerini unutacakları bu tur 2 gece 3 gün sürecek. Bu tura 666TL’den başlayan fiyatlarla katılabilir ve keşfe çıkabilirsiniz.

Tatil severlerle birlikte koruma altına alınarak SİT alanı ilan edilmiş ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Birgi ile başlıyoruz. Burada göreceğimiz yerler arasında Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, ilk Türk donanmasını kuran Gazi Umur Bey Anıtı ve sivil mimariyi görebileceğiniz Camii-i Kebir Mahallesi bulunmaktadır. Sonrasında Tire’de bölgeye has el sanatları ürünlerini de göreceğimiz Kent Tarihi Müzesi’ni ziyaret edeceğiz.

İkinci gün rotamızı ülkemizde “Sakin Şehir” felsefesine bağlı olan 15 bölgeden biri olan Sığacık’a çevireceğiz, 1522 de Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle yapılan kalesi, masmavi denizi ve yerli üretici pazarı ile hem bölgeye komşu ilçelerden hem de Türkiye’nin her yerinden yıl boyu ziyaretçi ağırlayan bu bölgenin keyfine varacağız. Bölgenin öne çıkan değerlerinden en eski Rum köylerinden biri olan Şirince ziyaretimizde yerel lezzetleri tadacağız. Fotoğraf çekmeyi sevenlerin rotalarına mutlaka ekledikleri Aydın’ın üçüncü büyük ilçesi olan Söke’de ise taş evleri ve doğal güzellikleri göreceğimiz Doğanbey Köyüne ulaşıyoruz. Ramsar, Bern, Rio ve Barselona antlaşmaları doğrultusunda koruma altına alınmış Büyük Menderes Deltası Milli Parkı bölgesinde Dilek Yarımadası tanıtım merkezini gezip, oldukça önemli kuş cenneti, bitki ve memeli alanı olan doğa harikasını ziyaret edeceğiz. Bafa Gölünde vereceğimiz fotoğraf molasında ise muhteşem anları yakalayacağınıza eminiz.

Ölümsüz aşkların ve gladyatörlerin kenti olarak bilinen ve Geç Tunç çağından günümüze kadar kesintisiz yerleşime sahne olan Stratonikeia Antik Kentinde, terk edilmiş bir köy ile antik şehir kalıntılarının iç içe geçtiğini göreceksiniz. Birçok diziye de ev sahipliği yapmış olan şirin kasaba Bozüyük’te yöresel köy ürünlerini tatma fırsatı bulacağız. Çaybükü köyünde, çok bilinen ”Ormancı” türküsünün çıkış yeri olan Belen Kahvesinde içeceğimiz çayların ardından eşsiz doğası ve denizi ile bilinen, en eski balıkçı kasabalarından biri olan Akyaka’ya varacağız ve Azmak Çayı tekne turuna katılacağız. Sakar geçidinde vereceğimiz son fotoğraf molası sonrası bu keşif turumuzu sonlandırarak geri dönüş yolculuğumuza başlayacağız.



Bu Haber 05.03.2019 - 10:08:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.