İzmir'de ikinci turizm zirvesi 10 Aralık'ta

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla 6 Ekim'de gerçekleştirdiği "İzmir Turizmi İçin Acil Zirve" toplantısını yeterli bulmayan İzmirli turizmciler, ikinci toplantı için 10 Aralık tarihini belirledi.



İlk zirvede konaklama sektörünün sorunlarını anlatmak için belirlenen sözcüye tepki gösteren İzmirli turizmcilerin düzenleyeceği alternatif zirve hakkında bilgi veren Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, "İzmir ve Çeşme'de Acil Turizm Projeleri" başlığıyla 10 Aralık'ta İzmir'de yapacakları turizm toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılmayı kabul ettiğini açıkladı.

"ALTERNATİF DEĞİL"

Bakan Günay'ın 9-12 Aralık tarihlerinde İzmir'de yapılacak Travel Turkey İzmir 2010 Fuarı'nın açılışı için İzmir'e geleceğini aktaran Öncel, fuarın açılışından bir gün sonra turizm toplantısını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Öncel, "ÇEŞTOB olarak geçtiğimiz cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara'da bir araya geldik. Toplantının şeklini ve tarihini birlikte belirledik. Buradaki amacımız İTO'nun düzenlediği turizm zirvesine alternatif bir toplantı yapmak değil. Bakan Günay'ın da istediği gibi İzmir ve Çeşme'nin belli başlı konularını proje bazında ortaya koymayı amaçlıyoruz. Turizmi, konuşmalardan ve sorunlardan ziyade tamamen proje bazında masaya yatıracağız. Turizmden anlamayanların ahkam kestiği bu ortamda ÇEŞTOB olarak biz bu oluşumla İzmir ve Çeşme'nin bütünlüğünü sağlayacağız" dedi.

Toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın turizmle ilgili birimleri, tüm ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve turizmle ilgili tüm kuruluşların yetkililerinin davetli olduğunu anlatan Öncel, yurtiçi ve yurtdışından da konuk konuşmacıların İzmir'e geleceğini vurguladı.
Öncel, şunları kaydetti: "Turizmle ilgili herkesi kucaklayacağız. Amacımız sorunları proje bazında gündeme getirip, sonuca gitmek. Ana projelerimiz mega müze, kongre merkezi, ören yerlerinin bir an önce turizme açılmasına yönelik çalışmalar, Çeşme'nin ve Alaçatı'nın turizm planlaması, Ilıca'daki termal suyun projelendirilmesi, İzmir'de kruvaziyer turizmi için liman konularında olacak. Dersimize iyi çalışıp, toplantıdan yüzümüzün akıyla çıkacağız."


Bu Haber 27.10.2010 - 10:36:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.