‘İstanbul’un 2023 hedefi 70 milyon turist’ haberi nereden çıktı?

‘İstanbul’un 2023 hedefi 70 milyon turist’ haberi nereden çıktı?

Bir süredir medyada İstanbul’un 2023’te 70 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediği ile ilgili haberler dolaşıyor. Söz konusu haber bir yanlış ifadeden ya da yanlış anlamadan kaynaklanıyor olabilir.


Vali Yerlikaya’nın açıklaması olarak yansıdı

Anadolu Ajansı’nın servis ettiği bir haberde, İstanbul Valisi’nin ‘’İstanbul’a 70 milyon turist bekliyoruz’’ dediği ifade edildi. Haberde 16 Eylül'de düzenlenen 'Ahilik Haftası' etkinliğinde konuşan Vali Ali Yerlikaya’nın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir hedefi var, hepimizin hedefi 2023'te İstanbul'a 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir bekliyoruz. Bunu, tebessüm ederek ve güler yüz göstererek yapacağız." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Erdoğan ve Ersoy bu rakamı Türkiye geneli için telaffuz etti

Ancak 2023 yılı için Türkiye’nin toplam turist hedefi 70 milyon olarak belirlendi. Bu rakamı hem Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan farklı zamanlarda telaffuz etti. 16 Haziran’da (daha önce de Mart ayındaki Göbeklitepe açılışında ) İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan, ‘’2023'te 70 milyon turist ve 70 milyar dolar turizm hedefi hayal olmaktan çıkmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

yrlikaya1

Temmuz ayında bir televizyon programına konuk olan Bakan Ersoy ise, 11. Kalkınma Planı’nda 2023 turizm hedefinin 75 milyon turist, 65 milyar dolar turizm geliri olarak belirlendiğini belirterek, ''Bana sorarsanız 70 milyar doları zorlamak lazım' demişti.

Yanlış anlama ya da yanlış ifade oalbilir

Vali Yerlikaya’nın ağzından‘’İstanbul’un 2023 hedefi 70 milyon turist’’ haberlerinin bi yanlış ifadeden ya bir yanlış anlamadan kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Çünkü İstanbul turizmi belirlenmiş böyle bir hedef bulunmuyor.



Bu Haber 21.09.2019 - 11:55:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.