İstanbul’da bir taksici vakası daha: Demir sopayla dolmuştan indirdiler...

İstanbul’da bir taksici vakası daha: Demir sopayla dolmuştan indirdiler...
İstanbul’da meydana gelen taksici vukuatlarına bir yenisi daha eklendi.

İstanbul’da gün geçmiyor ki yeni bir taksici vakası yaşanmasın. Son olay İstanbul’un Esenyurt ilçesinde meydana geldi.

Bindiği taksi şoförüyle ücret tartışması yaşayan yabancı uyruklu bir kişi dolmuşa binmek isterken elinde demir sopa bulunan başka bir taksi şöförü tarafından araçtan indirildi.

“Kaç para?”

Bir vatandaşın kayda aldığı görüntülerde taksici ile yabancı uyruklu yolcu arasında ‘ücret’ tartışması yaşandığı görülüyor. Yolcu taksi şoförüne sürekli ‘kaç para?’ diye soruyor ve taksimetrede 55 TL yazdığını, taksi şoförünün ise 75 TL istediğini belirtiyor.

Dolmuştan indirildi

Tartışma sürerken yoldan geçen bir dolmuşa binen yolcu, elinde demir sopa bulunan başka bir taksici ve dolmuş içinde bulunan yolcu tarafından araçtan indiriliyor. Dolmuştan indirilen yolcudan ‘fazladan istendiğini’ iddia ettiği parayı ödeyerek olay yerinden uzaklaştığı ifade ediliyor.

Öte taraftan 5 bin yeni taksi teklifinin UKOME’de 10’uncu kez reddedildiği İstanbul’da taksilerle ilgili şikayetler gelmeye devam ediyor.

Taksilerle ilgili 130 bin şikayet

Taksi denetimleri ve taksi sürücülerine yönelik şikayetlere ilişkin BirGün’e bilgi veren İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Yıldırım 2020 yılında İBB’ye taksilerle ilgili 99 bin şikayet iletilirken bu yıl sadece 9 Kasım tarihine kadar 130 bin şikayet iletildiğini kaydetti. Yıldırım, “Hem araca hem de şoföre yaptırımlar uyguluyoruz. Bu yıl yaptırım uygulanan araç sayısı 9 bin 197. Yaptırım uygulamamızın birçok nedeni var. Yol ve yolcu seçme, yolcuya kaba davranılması, trafik kuralı ihlali ve kısa mesafe yolcu almama gibi şikayetler incelenerek yaptırım uygulandı. Ayrıca yine sadece bu yıl 6 bin 137 taksi şoförüne de toplam 8 bin 6 adet yaptırım uyguladık” dedi.



Bu Haber 17.11.2021 - 08:39:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.