İstanbul Turizm ödülleri sahipleri belli oldu

İstanbul Turizm ödülleri sahipleri belli oldu
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda tüm turizm kuruluşlarıyla ortaklaşa İstanbul Turizm Ödülleri ihdas edildi.


Her yıl toplam dört dalda, şehir turizmini sembolize eden gezen insan figürü şeklinde bronz heykeller olarak verilen ödüller İstanbul Turizm Sektörü'nce ilgiyle izlenmekte ve değer yaratıcı bulunmaktadır.

Bu yıl üçüncüsü verilecek olan İstanbul Turizm Ödülleri'nin sahipleri belirlenmiştir. Birçok turizm kuruluşunun yöneticileriyle, sektörden deneyimli kişilerce oluşturulan seçici kurul tarafından belirlenen isimler şu şekildedir:


-          ETKINLIK ÖDÜLÜ: Doç. Dr. A. Haluk DURSUN, Beş yıldır süren Ayasofya gezi konferansları, Sıbyan Mektebinde çocuklara Ayasofya Müzesini anlattığı çalışması, 17 yıldır çıkarılamayan "Müze Dergisi"ni yeniden çıkarması, Haliç ve Boğaziçi Sunumları, İstanbul eksenli kültür tarihçiliği alanında yaptığı çeşitli çalışmalar ve Ayasofya Müzesindeki restorasyon çalışmalarından dolayı İtalya tarafından verilen ''Rotondi 2010 Sanat Kurtarıcıları Ödülü" nedeniyle.


-          ÖZEL ÖDÜL: Dr. Sedat BORNOVALI, İtalyanca ve İngilizce turizm rehberi olarak birçok önemli kişiye yaptığı başarılı rehberliğinden, İtalyan Cumhuriyeti Liyakat Nişanı almasından ve kültür turizminde iyi rehberlik vurgusunu öne çıkardığından ötürü


-          ONUR ÖDÜLÜ: Kadir TOPBAŞ, Sütlüce Kongre Merkezi ve İstanbul Kongre Merkezi gibi İstanbul'un dünyada önemli bir kongre merkezi olması yolunda çok önemli olan projelere imza atması, kendi alanında Dünya Başkanı olması (UCLG Başkanı seçilmesi), İstanbul için yaptığı tüm çalışmalar ile İstanbul turizmine dolaylı ve dolaysız katkılarından dolayı.


-          YARATICI PROJE ÖDÜLÜ: Bu dalda ödüle layık eser görülmemiştir.




Bu Haber 28.11.2011 - 12:38:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.