İstanbul Havalimanı’nda bozulan DGS’lerle ilgili detay

İstanbul Havalimanı’nda bozulan DGS’lerle ilgili detay

İstanbul Havalimanı, havalimanı yönetiminin şirketlere ve yer hizmetlerine yaptığı DGS uyarısı ile gündeme geldi.


İstanbul Havalimanı yönetiminin, havalimanında bulunan DGS'lerin (Docking Guidance System- Otomatik Park Etme Sistemi) hem sayıca az hem de sık sık arızalandığı konusunda hava yolu şirketlerini uyardığı belirtildi. Sadece G pozisyonunda 20 körükte DGS’lerin faal olduğunun hatırlatıldığı uyarıda bunlardan 5’inin de sürekli arızalandığı konusunda hatırlatma yapıldı.

2017 YILINDA 114 TANE SATIN ALINDI

İstanbul Havalimanı’nda kullanılan DGS’ler, 2017 yılının mart ayında Honeywell isimli ABD’li şirketten alındı. Advanced Visual Docking Guidance System (A-VDGS) isimli cihazlar için Honeywell ile toplam 114 cihaz için anlaşma yapan IGA, söz konusu cihazların alımıyla ilgili olarak, ‘’İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük ve en işlek havalimanı haline geldiğinde; uçağın körüklere hem doğru hem emniyetli hem de verimli bir şekilde yanaşabilmesi için A-VDGS sistemi önemli bir rol oynayacak’’ açıklaması yapmıştı.

Satın alınan 114 cihazdan neden sadece 20 tanesinin kurulduğu cihazlardan bazılarının neden sık sık bozulduğu konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.



Bu Haber 09.04.2019 - 09:49:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.