İstanbul, 6 binden fazla katılımcısı olan bu 7 kongrenin peşinde

İstanbul, 6 binden fazla katılımcısı olan bu 7 kongrenin peşinde

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), 6 binin üzerinde katılımcısı olan 7 Uluslar arası kongreyi kente çekmek için çalışma yürütüyor.


ICVB’nin (İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu) davetlisi olarak Türkiye’ye gelen, Güney Amerika CVB’lerinin (kongre ve ziyaretçi büroları) kurucu ortağı Vaniza Schuler, İstanbul’un kongre turizminde yeniden yükselişe geçeceğine inandığını söyledi..

4-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ICVB Çalıştayı’nda M.I.C.E. (meeting, incentive, Congress, event) sektörüne yönelik bir sunum gerçekleştiren Schuler, kongre turizmi hakkındaki görüşlerini TUYED yönetimine anlattı. Alanında edindiği deneyimden dolayı kongre camiasında adı “Miss CVB”ye çıkan Schuler’in, “Destinasyon Pazarlaması” adlı kitabında konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler bulunuyor.

‘’İSTANBUL BİR ŞEKİLDE KENDİ KENDİNİ PAZARLIYOR’’

Ülkesindeki CVB’lerin yanı sıra, aralarında İstanbul’un da bulunduğu birçok CVB’ye gönüllü danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Schuler, “Bazıları farkında olmazsa da İstanbul bir şekilde kendi kendini pazarlıyor” dedikten sonra şu bilgiyi verdi: “Kitabımda CVB’lerin nasıl çalışması gereğinden, destinasyon pazarlamasının nasıl yapılması gerektiğine kadar tam anlamıyla rehberlik yapan bilgilere yer verdim. Yıllar içinde edindiğim bilgilerden yola çıkarak, İstanbul’un kongre turizminde yere çarpan tenis topunun zıplamasına benzer bir sıçrama yapacağına inanıyorum. ‘Egzotik’ ve ‘Avrupalı’ İstanbul talep görmeye devam edecek. Kongre Vadisi diye adlandırılan bölgenin yürüme mesafesinde birbirinden güzel mekanlar var. Bu vadide üç kongre merkezi var, üstüne üstlük buradan iki kıtayı görebiliyorsunuz. Başka bir destinasyonda böylesine bir mükemmellik yok! İstanbul’un güvenlik açısından da bir sorunu bulunmuyor. Bundan dolayı önümüzdeki dönemde İstanbul’un kongre pazarında yeniden yükselişe geçeceğine inanıyorum.”

YENİ CVB’LER KURULMALI

Türkiye’de kongre potansiyeli olan tüm şehirlerde destinasyonunun tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini üstlenecek CVB’ler (Kongre ve Ziyaretçi Büroları) kurulması gerektiğine dikkat çeken Schuler, “Uluslararası kongreler artık eskisi gibi çok katılımcıyla yapılmıyor. Sayı azaldığından kongre katılımcıları yeni yerler arıyor. Bu noktadan bakınca Türkiye’nin geniş bir potansiyeli olduğunu görüyoruz. CVB’ler, destinasyonlarının turistik gelişimlerinin sağlanmasında tüm paydaşları bir araya getiriyor. Şehirlerin çatı örgütü niteliğinde tanıtım ve pazarlama yapmak, destinasyonlarının uluslararası toplantı ve kongre pazarındaki iş potansiyelini artırıyor. Dünya geneline baktığımızda artık ülke turizmi yerine, bölgesel/kentsel turizm faaliyetlerinin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu yüzden potansiyel olan illerde CVB’ler kurulup, orta ve uzun vadeli planlar yapmakta yarar var.”

Schuler, kongre potansiyeline sahip kentlerin il kongre ve ziyaretçi bürolarını kurmaları gerektiğini vurguladıktan sonra “Bunlara gerekli devlet desteği sağlanıp teşvik edilmeli. İlgili bakanlık bütçesinden ödenek ayrılmalı, ticaret odaları ve belediyeler tarafından aktarılacak bütçelerle gelirlerinin garanti altına alınmaları sağlanmalı” dedi.

7 ULUSLARARASI KONGRE İÇİN ADAYLIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

ICVB yönetimi aşağıda listelenen kongreler için adaylık çalışmalarına devam ediyor. Bu kongreler ve katılımcı sayıları şöyle sıralanıyor: 2020 UNICEO- United Networks of International Corporate Events Organizers, 250, 2020 BIR- Bureau of International Recycling, 900, 2020 ECM- European Cities Marketing, Spring Meeting, 170, 2020 ITT- Institute Travel Tourisme, 450. 2022 ICGS- International Congress on Glaucoma Surgery, 500. 2023’te ISF- International Seed Federation World Congress, 1500-1700. 2023 EAO- The European Association of Osseointegration Annual Congress, 2500-3500.



Bu Haber 20.03.2019 - 15:54:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.