'İngiltere pazarı çok önemli, daha fazla ağırlık vereceğiz'

'İngiltere pazarı çok önemli, daha fazla ağırlık vereceğiz'
World Travel Market 2012 kapsamında Londra’da bulunan Türkiye heyeti, burada bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Londra Kültür ve Tanıtma Müşaviri Tolga Tüylüoğlu ile Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı katıldı.


Eda Özsoy - TurizmGüncel - Londra
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Özgür Özaslan şunları kaydetti:

"Avrupa’nın en büyük 8’inci ekonomisi ve en hızlı büyüyen turizm destinasyonu olarak Türkiye dünya turizm arenasının önemli bir oyuncusu haline gelmiştir. Dünya Turizm Örgütünün verdiği rakamlara göre ülkemiz şu anda dünyada en çok ziyaretçi ağırlayan ülkeler arasında bir basamak yükselerek 6’ncılığa yerleşmiş bulunuyor. Geçen yıl yüzde 9,8 artışla 31,4 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye, son 5 yılda ziyaretçi sayısını yüzde 50 oranında artırmış bulunuyor. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023 yılında ise ziyaretçi sayımızı 50 milyona çıkararak dünyada en çok ziyaret edilen ilk 5 ülke arasında yer almayı hedefliyoruz."


"Türkiye’nin turizm alanında bu büyümesinin altında pek çok neden yer almaktadır. Bunlardan bazıları, para karşılığında satın alınan hizmet, yeni ve büyük yatırımlar, modern altyapı, turizm eğitimi ve talep yaratan pazarlama stratejisi."

STANDA BAKTIĞINIZDA TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ TURİZM SİCİLİNİ VE MARKASINI GÖRÜYORSUNUZ  
"Türkiye WTM’de bu yıl en yüksek katılımcı seviyesine ulaştı. Bu fuarın aynı zamanda sıkı bir çalışma ile fırsatların değerlendirilmesi ve işbirliklerinin geliştirilerek 2013’e hazırlıklı girilmesi anlamında da özel bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. WTM hem destinasyonların tanıtılması hem de rekabet anlamında önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Bu fuarda Türkiye’nin standına baktığınızda Türk turizminin güçlü sicilini ve zorlayıcı markasını görüyorsunuz."


TAŞBAŞI: TUR OPERATÖRLERİNDEN SEFERLERİ ARTIRMALARINI İSTEYECEĞİZ

Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ise Türkiye'nin şu anda geçen yılki rakamları bir miktar aştığını belirterek, çok büyük bir terslik olmadığı takdirde geçen yılın rakamlarının yakalanacağını söyledi. Ortadoğu pazarında Türkiye'nin kayıplarının olduğunu belirten Taşbaşı, bu bölgelerdeki kayıpları telafi etmek ve turist sayısını arttırmak için ülkenin yeni stratejilere greksinim duyduğunu kaydetti. WTM çerçevesinde buradaki tur operatörleri ile toplantılar yaparak Türkiye'ye yapılan seferleri arttırmalarını isteyeceklerini kaydeden Taşçbaşı, İngiltere'de yaşanan ekonomik krizin 2013 yılında sona ereceğini ve Türkiye'nin burada tekrar yükselişe geçeeğini kaydetti.

 
TÜYLÜOĞLU: İNGİLİZLERİN 7. DESTİNASYONUYUZ

Toplantıda bir konuşma yapan Tolga Tüylüoğlu, Türkiye’nin dünyada en çok ziyaretçi alan ülkeler arasında 6’ncı sırada yer aldığını hatırlatarak, 2011 yılında ülkeye gelen turist sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 9,8 oranında artarak 29,3 milyona ulaştığı bilgisini verdi. Türkiye’nin 2012 yılında da artış kaydettiğini belirten Tüylüoğlu, Almanya’dan yüzde 5,8, Rusya’dan yüzde 3, Gürcistan’dan yüzde 22, Belçika ve Hollanda’dan yüzde 5 ve İsviçre’den yüzde 8,7 oranında artışlar yakalandığını kaydetti. Tüylüoğlu ayrıca, Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 kentinden 2 tanesinin Türkiye’de olduğu ve Antalya’nın dünyada en çok ziyaret edilen 3’üncü kent, İstanbul’un ise en çok ziyaret edilen 9’uncu kent olduğuna dikkat çekti. İngiltere’nin Türkiye için önemine de değinen Tüylüoğlu, İngilizlerin en çok ziyaret ettiği 7’nci ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. 
 
 


Bu Haber 06.11.2012 - 15:45:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.