'Haziran ayı ortasında yüzde 90 doluluğa ulaşırız'

'Haziran ayı ortasında yüzde 90 doluluğa ulaşırız'
2016 yılı başı itibariye Marmaris’te Orka Hotels bünyesinde yer alan 10 otelden birisi olan Sentido Orka Lotus Beach’in Genel Müdürlüğü görevine başlayan deneyimli turizmci Metin Peltek, sezonu değerlendirdi. Peltek, Marmaris'in ağırlıklı olarak İngiliz turistler tarafından tercih edilciğini belirtirken, haziran ayı ortasında yüzde 90 doluluğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.


Sektörün yaşadığı krizi değerlendiren Peltek, krizi aşmanın anahtarının fiyat indirimi olmadığını belirtti. İndirimlerin turizmde kalitenin düşmesine neden olacağını ve bunun da ileride daha büyük sorunlar doğuracağını söyleyen Peltek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'PARA KAZANALIM Kİ BU TESİSLER YAŞASIN'

“Krizin çözümü fiyat indirimi değil. Fiyatın indirilmesi, kalitenin de düşmesi anlamına gelecektir. Biz otel olarak bunu istemiyoruz. Ben diğer meslektaşlarımın da bu konuya önem vermelerini istiyorum. Fiyat indirimi erken rezervasyon döneminde olabilir ama diğer dönemlerde bizim maliyetlerimizin, kalitemizin aşağıya düşmesine sebep olabilecek, karlılığımın minimize edilmesine sebep olacak. Dolayısıyla, belirli bir karlılığı minimum maliyetlerle ama belirli bir misafir potansiyeli ile sağlamamız lazım. Kaliteden asla ödün vermemiz lazım. Para da kazanmalıyız ki, bu tesisler yaşasın” dedi.
 
'HAZİRANDA YÜZDE 90 DOLULUĞA ULAŞIRIZ'

15 yıl sonra tekrar Marmaris’te görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Metin Peltek, yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, tesis açılışı hakkında bilgiler verdi. Peltek, “1 Nisan itibariyle Türk ve İngiliz misafirlerimizle açılışımızı yapacağız. Mayıs ayı itibariyle de diğer ülkelerden gelen misafirlerimizin katılması ile sezonumuzu sürdüreceğiz.  Haziran 15 gibi yüzde 90 doluluklara ulaşacağımıza inanıyorum. Marmaris’te yoğunluk İngiliz pazarı. Avrupa pazarından da ziyaretçi alıyoruz. Tabii bu pazarlarda da düşüşler yaşanıyor. Rus turist oranı ise bu pazarlara göre oldukça düşük. Marmaris, bu sebeple krizden Antalya’ya göre bir nebze de olsa daha az etkileniyor” diye konuştu.
 
'RAKAMLAR DÜŞÜK SEYREDİYOR AMA POZİTİF DÜŞÜNMEK LAZIM'

Marmaris’in en güzel otellerinden birisinde çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Metin Peltek, “Marmaris’te olmak ve burada görev yapmak bana büyük bir keyif veriyor. Tabii ki son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler turizmin önemli parçalarından birisi olan Marmaris’i de etkiledi. Misafir sayılarımız, rezervasyon rakamlarımız çok düşük seyretmekte. Ancak durmadan çalışarak, elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. İnşallah Haziran ayı gibi toparlayacağımızı düşünüyoruz. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra, inandıktan sonra bazı gelişmelerin olumluya döneceğine inanıyorum. Herkesin de pozitif düşünmesi için elimden gelen çabayı sarf ediyorum. İnşallah her şey ilerleyen günlerde hepimiz için iyi olacak” dedi. (Halil Öncü)



Bu Haber 26.02.2016 - 11:53:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.