Güney Asya destinasyonları için Almanya’nın önemi azalıyor

Güney Asya destinasyonları için Almanya’nın önemi azalıyor
Güney Asya’daki destinasyonlara giden Alman turist sayısı artmaya devam etse de, diğer kaynak pazarlar bu destinasyonlarda daha hızlı bir büyüme kaydediyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi
‘fvw Destination Ranking 2018’ verilerine göre, Güney Asya’daki destinasyonlarda Almanya, bir kaynak pazar olarak, giderek önemini kaybediyor.

TAYLAND 2017'DE 849 BİN ALMAN TURİST ALDI

Güneydoğu Asya ülkeleri içinde en büyük destinasyon, bir önceki yıla kıyasla yüzde 8.6 oranında büyüyen Tayland oldu. 2017 yılında Tayland, toplamda 35 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı.

Tayland’ın, Almanya’dan aldığı ziyaretçi sayılarıdan da önemli bir atış görüldü. Almanya’dan Tayland’a gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 14,3 oranında artış göstererek 849 bine ulaştı.

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) cazip bir destinasyon olarak kalmayı, gelen ziyaretçilere tekrar gelmeleri için ilham vermeyi vr bireysel gezginler için seyahat planlama ve rezervasyon seçeneklerini geliştirmeyi planlıyor. TAT iletişim şefi Tanes Petsuwan Tayland’ın gelecekte niş pazarlara da odaklanacağını söylüyor.

RUSYA, ÇİN VE HİNDİSTAN’IN KAYNAK PAZAR OLARAK DEĞERİ ARTIYOR

Yüksek talebe rağmen Almanya, Güneydoğu Asya’daki birçok destinasyon için kaynak pazar olarak önemini yitiriyor.

Asya’daki iç turizmin büyüme oranlarına baktığımızda bu artışların Batı Avrupa’dan çok daha yüksek olduğu görülüyor. Çin ve Hindistan’dan yeni yeni gelmeye başlayan orta sınıfların seyahat arzusu sadece Tayland’a değil aynı zamanda Vietnam’a ve Malezya’ya da uzanıyor.

Tayland’a Rusya’dan da gelen önemli bir talep var. Vietnam’ın sahil beldelerindeki restoranlara giden Rus misafirler, menüler ve reklam pankartları dahil birçok yerde Kiril harflerini de görebiliyor.

Vietnam’a gelen ziyaretçi oranlarına bakıldığında ise, Almanya’nın yaklaşık 200 bin turistle 14’üncü sırada yer aldığı görülüyor. Vietnam’a gelen Çinli ziyaretçi sayısı 4 milyon, Güney Koreli ziyaretçi sayısı 2 milyon 400 bin, Amerikalı ziyaretçi sayısı 614 bin, Rus ziyaretçi sayısı ise 574 bin olarak belirtiliyor.

MALEZYA BAĞLANTILARINI GENİŞLETİYOR, SİNGAPUR DAHA ÖN PLANA ÇIKMAK İSTİYOR

Komşu ülkeler olan Singapur ve Malezya Almanya’dan gelen ziyaretçi azlığından şikayetçi olmasalar da Alman ziyaretçiler için nasıl daha cazip hale gelebilecekleri konusunda çalışıyorlar.

Singapur’daki turizm yetkilileri çeşitlilik, çok kültürlü yaşam tarzı ve cazip manzaraları ile Singapur’u daha güçlü bir şekilde tanıtmak istiyorlar. Yetkililer, varolan metropol görüntüsüne biraz daha ruh ve karakter katarak gelen ziyaretçi sayılarını daha da arttırabileceklerini belirtiyorlar. 2017 yılında yüzde 33’lük bir artış ile Singapur, Alman ziyaretçiler için bölgedeki en popüler ikinci ülke oldu. Ancak Almanların konaklama süreleri 3 gün ve ziyaretçilerin sadece yüzde 62’si gerçek turist. Kalanlar iş seyahati için gelenler ya da aktarma sırasında burada mola veren ziyaretçilerden oluşuyor.

Singapur, bağlantı uçuşlar bakımından önemli bir konuma sahipken, Malezya Almanya’ya yapılan direkt uçuşların 2015 yılında iptal edilmesi ile zor bir durumda kaldı. Condor’un Frankfurt’tan Kuala Lumpur’a başlattığı haftada üç kez olan uçuşlar Malezyan’nın yaşadığı bu durumu düzeltmeye başladı. Malezya Turizm Genel Müdürü Mirza Mohammed Taiyip yaptığı konuşmada bu yılki ITB’de Malzeya’nın plajlarını ön plana çıkartmak ve kültürel bir destinasyon olduğunu vurgulamak istediklerini belirtti. Taiyip ayrıca Malezya’nın dünyanın en büyük fuarının ortak ülkesi olacağı 2019’da daha büyük bir destek beklediğini söyledi.

KÜÇÜK ÜLKELERİN DE KENDİ HEDEFLERİ VAR

Daha küçük bir destinasyon olan Myanmar’ın da kendine ait hedefleri var. Etnik azınlıklarla olan çatışmaları ayrı tutacak olursak, Almanya’dan Myanmar’a gelen tatil talebinin son beş yılda önemli ölçüde arttığı görülüyor. Buna karşılık bir süredir durgunluk içinde olan Filipinler artan pazarlama faaliyeleri ile ülkeye daha fazla Alman turist kazandırmak istiyor.



Bu Haber 10.12.2018 - 12:07:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ali 10.12.2018 - 01:36

    Güneydoğu Asya bölgesinde´Bali de Alman pazarı için bir yer tutmakta. 2017 ilk 10 ay Alman pazarı: 237.000 2018 ilk 10 ay Alman pazarı: 240.000

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.