Grand Yazıcı'dan 'sizin de bir dikili ağacınız olsun' etkinliği

Grand Yazıcı'dan 'sizin de bir dikili ağacınız olsun' etkinliği
Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Grand Yazıcı Otellerinden Grand Yazıcı Mares, Grand Yazıcı Marmaris Palace ve Grand Yazıcı Turban otelleri ortak hareketle, otellerinde konaklayan yerli ve yabancı misafirlerin çocuklarına Marmaris’te bir dikili ağacınız olsun, üzerinde adınız yazsın kampanyası ile yaklaşık 200 kadar çocukla birlikte Marmaris Milli Kampı sınırları içerisinde bulunan Günnücek Ormanlarında Sığla Ağacı diktiler.


Marmaris Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Nurullah Gürkan ve Muğla ÇED Planlama Şube Müdürü Mehmet Güner kontrolünde, Grand Yazıcı Otelleri Kalite Kontrol Kısım amiri Ebru Manav organizasyonunda Grand Yazıcı Mares, Grand Yazıcı Marmaris Palace ve Grand Yazıcı Turban otelleri Genel Müdürlerinin de katıldığı ağaç dikme etkinliği şölen havasında geçti.

Marmaris Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Nurullah Gürkan, ağaç dikme etkinliğine katılan ailelere ve çocuklara Sığla Ağacı hakkında bilgi verdikten sonra ağacın dikimi sırasında dikkat edilmesi
gereken prosedürü ve yöntemleri anlatarak ilk fidanı çocuklarla birlikte dikti.

Yerli ve yabancı çok sayıda çocuğun aileleri ile birlikte katıldığı Sığla Ağacı Dikme töreni ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Ebru Manav, asıl amacımız Dünya Çevre Günü kapsamında otellerimizde konaklayan misafirlerimizle etkinlik yapmaktı. Ancak çocukların gelecek olduğu bilinciyle etkinliği çocukların oyun ve şölenine çevirmek, Türkiye’nin en güzel turizm beldelerinden olan Marmaris’te bir dikili ağaçlarının olmasını sağlamak şekline dönüştürdük. Dikilen bütün ağaçlara aileler çocuklarının isimlerini yazdılar. Bu isimleri kalıcı kılarak her yıl bakımlarını sulamalarını yapmalarını da sağlamayı birlikte planlıyoruz, dedi.

Çocukların ağaç dikmelerini oldukça keyifli bularak onlara katılan ve 3 fidan diken Grand Yazıcı Mares Otel Genel Müdürü Mehmet Gönenç, hayatım boyunca gözümün gördüğü her yerin ağaç olması için çabaladım, ağaç diktim. Bugün burada misafirimiz olan ailelerin çocuklarıyla bu fidanları dikmek kadar güzel bir zevk olamaz, dedi.

Babacan tavrı ile çocuklara dikkat eden ve ağaç dikmeye çok fazla olanak bulamayan Grand Yazıcı Marmaris Palace Otel Genel Müdürü Semih Özkan, Marmaris’te yaşamayan ancak buraya tatile gelen misafirlerimizin çocuklarının artık burada bir dikili ağaçları var. Fidanları dikerken çocukların yüzündeki o ifade ve ağaçlara sahiplenme beni inanılmaz duygusallaştırdı. Çok mutlu oldum. Bu çocuklara sadece ağaç dikmeyi değil başka bir ülkeyi sevmeyi de öğrettiğimize inanıyorum, dedi.

Marmaris’e tatilen gelen her çocuğun burada bir ağacı olmasını sağlamak adına Marmaris Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Nurullah Gürkan ve Muğla ÇED Planlama Şube Müdürü Mehmet Güner ile sürekli fikir alışverişinde bulunan Grand Yazıcı Club Turban Otel Genel Müdürü İsmail Kuru ise yetkililerden siz isteyin biz alan yaratalım sözünü alması üzerine çocuklara bu müjdeyi vererek fidan dikerek ve çocuklarla ilgilenmeye başladı.

Fidan dikme etkinliği sonrası sürpriz olarak görevliler tarafından getirilen yiyeceklerle çocuklara ve ailelere Günnücek Ormanında piknik yapma olanağı da sağlandı.
 


Bu Haber 09.06.2011 - 07:53:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.