Fiyatlarıyla isyan ettiren Bodrum, milyarderlerin gözdesi haline geldi

Fiyatlarıyla isyan ettiren Bodrum, milyarderlerin gözdesi haline geldi
Son dönemde dudak uçuklatan fiyatlarıyla dikkat çeken Bodrum, milyarderler tarafından giderek daha fazla tercih edilir oldu. Türkbükü'nde geçen yıl 50 liraya satılan lahmacun ve ayranın fiyatı 75 liraya yükseldi. Turistler bile cep yakan hesap karşısında yakalarını silkerken, geçtiğimiz günlerde Bodrum'a gelen ünlü model Kate Moss, 7 bin liralık hesaba isyan etmişti.


HT Gazete’den Onur Şahanoğlu ve Ferhat Erdoğan’ın haberine göre, fiyatlarıyla dudak uçuklatan Bodrum, milyarderlerin gözdesi olmuş durumda. Sahip olduğu 21.2 milyar dolarlık (56.6 milyar TL) mal varlığı ile Rusya’nın 1’inci, dünyanınsa 9’uncu zengini olan Rus işadamı Oleg Deripaska, bir haftalık aradan sonra tekrar Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne geldi.

Bir hafta önce eşi Polina Deripaska ve 2 çocuğuyla Bodrum’da bir günlük tatil yapıp ardından tek başına İngiltere’ye dönen Deripaska, önceki gün özel uçağıyla Milas Bodrum Havalimanı’na indi.

İş adamı, helikopterle önce Göltürkbükü’ndeki Cennet Koy’a demirli 60 metre uzunluğundaki 100 milyon dolarlık ‘Sputnik’ isimli dev yatına, ardından da 300 metre uzaklıktaki 75 metre uzunluğunda ve 140 milyon dolar değerindeki ‘Queen K’ isimli yatına geçti.



Bodrum’a yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sadece Deripaska gelmedi. İşte haziran ayı içerisinde Bodrum’a yatlarıyla gelen ve dünyanın en zenginleri listesini zorlayan isimler:

6 Haziran'da Ukraynalı tavuk milyarderi Yuriy Kosiuk, 85 metrelik ‘Valerie’ isimli yatıyla Bodrum’a demir attı. İçerisinde yüzme havuzu ve SPA merkezi bulunan 6 ultra lüks kabinde ağırlanan yattaki konuklar 2 gün Bodrum’da kaldı. Dünyanın en büyük ve en lüks 100 yatı arasında yer alan 120 milyon euro değerindeki yata, 500 bin dolarlık akaryakıt ve 40 bin dolarlık yiyecek takviyesi yapıldı.



20 Haziran’da, Palmarina’nın ‘Oldcity’ bölümünde yer alan Billionaire Clup’ın patronu İtalyan milyarder 64 yaşındaki Flavio Briatore’nin 65 metrelik, 30 milyon euro değerindeki ‘Force Blue’ ismindeki yatı da Bodrum’a yanaştı.



21 Haziran’da ise Kuveytli işadamı Yusuf Ahmed Alghanim, İngiliz bayraklı ‘Samar’ isimli süper motoryatla Bodrum’a geldi Bodrum Kalesi açıklarında demirleyen 250 milyon dolarlık, 77 metre uzunluğundaki 44 kişi kapasiteli yat, görenlerin büyük ilgisini çekti. 5 güvertesi, 17 kabini bulunan yatta bir de helikopter bulunuyor.







Bu Haber 23.06.2015 - 10:13:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.