EMITT'teki gürültü kirliliğinden Bakan Günay bile şikayetçi oldu

EMITT'teki gürültü kirliliğinden Bakan Günay bile şikayetçi oldu
Dünyanın en büyük altıncı, Türkiye’nin ise en önemli turizm fuarı EMITT’te yaşanan gürültü kirliliği, katılımcılara eziyet yaşattı. Fuar açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve kurmayları, konuyu fuar idaresine bildirerek, bir çözüm bulunmasını istedi. Fuar idaresi de katılımcılara bir uyarı yazısı gönderdi.


Turizm Guncel


EMITT Fuarı’nda görüştüğümüz Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, dünyanın her yerindeki büyük fuarlarda gösteriler için belli yerler ayrıldığını anımsattı. Müzikli gösterilerin de ancak izinle gerçekleşebileceğini belirten Taşbaşı, şunları söyledi:

'ANA GİRİŞTEKİ GÖSTERİ ALANI, BAŞKA YERE ALINMALI'


“Bunun dışında bir de aralarda soft müzikle gösteri yapanlar olabilir. Ancak EMITT’te özellikle davul zurnayla gösteri yapan bir sürü şehir var. Davul zurnanın da tonu çok yüksek. Bu anlamda insanları rahatsız ediyor. Urfa yapıyor, Mardin de yapıyor, onu gören Diyarbakır da yapıyor. Böyle olunca, özellikle illerin geldiği bölgeler bir panayır havasına dönüyor. Bunu tamamen yasaklamak yerine disiplin altına almanın doğru olduğunu düşünüyorum. Gösterilerin belli saatlerde belli yerlerde, ama özellikle fuar girişinin dışında bir yerde olması gerekiyor.



İNSANLAR, EYVAH! NEREYE GELDİM DİYORLAR


İnsanlar fuara girer girmez böyle bir sesle karşılaşınca irite oluyorlar. Eyvah nereye geldim diyor. Gösteri alanını girişten kaldırıp, daha uygun bir mekana almak lazım. Bu konuda da gerek fuar idaresine gerekse fuarın hem organizasyonunu yapanlara hem de büyük paydaşlarına Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın duyduğu rahatsızlığı ilettik. Başka sayın bakanımız da iletti, biz de iletttik. Kendileri de bu konuda gerekli tedbirleri alacaklarını bildirdi. Önümüzdeki yıl yeni düzenlemeler yapılacağını bildirdi. Ya gürültülüleri bir yere toplasınlar ya da belli saatlerde belli yerlerde yapılsın.”



FUAR İDARESİ UYARI YAZISI GÖNDERDİ


Bu arada Ekin Fuar AŞ Yönetimi, katılımcılara bu konuda bir yazı gönderdi:

“Fuarımızın ilk iki günü olan 10 ve 11 Şubat tarihlerinde profesyonel görüşmelerin yapıldığı günler olup, bu iki gün tüm firmaların stantları yoğun iş görüşmeleri ve randevu ziyaretleriyle geçmektedir. Beklentilerin yüksek olduğu bu günlerde yükselen müzik sesleri, birebir görüşmeleri olumsuz etkilemekte ve fuarın verimliliğine ciddi zarar vermektedir. Bu yıl firmalarımızın bu konuda hassasiyet göstereceklerini bilmekteyiz, katılımcılarımızın profesyonellere yönelik koktely, şov gibi güzel hazırlıklar yapmak istediklerini de biliyoruz. Bu amaçla birinci ve ikinci güne özel önceden bildirmek kaydıyla firmalara stant etkinliklerini 18.30’a kadar uzatma serbestliği verilmiştir. İlk iki gün 17.30 il 18.30 saatleri arasında organizasyona bilirmek ve onay almak şartıyla bu etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu saatler dışında kesinlikle müzik sistemli müzik yayınına ya da gürültü kirliliğine yol açacak etkinliklere izin verilmeyecektir. 3. ve 4. günde stand içi etkinliklerde ses düzeni serbest olup, yine de sesin 80 desibeli geçmemesi gerekmektedir."





Bu Haber 15.02.2011 - 13:58:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ramazan Gümüşhan 14.02.2011 - 10:24

    Emitt'in değere her geçen yıl değerine değer katmaktadır. Bundan sonraki süreçte yönetimin daha araştırmacı olması gerekmekte ve eleştirileri dikkate almalıdır. Ses konusunda kesinlikle bir düzenleme yapılmalıdır, Desibel düzenlemesine özen gösterilmelidir. Salonun birinde 2 katılımcı il'in gün boyu yüksek volümlü müziğin yapıldığı bir alandaki diğer katılımcıların vay haline.... Girişteki gösteriler bağımsız başka alana alınmalıdır, Üst katlarda toplantı salonları var, Yapmış olduğumuz toplantıda bunun gerekliliği daha çok ortaya çıkıyor. Ulaşım konusu'da dikkate alınıp, çözüme kavuşturulmalı.

  • Aynur GURSOY 13.02.2011 - 09:17

    Keske fur alanı, MASLAK tarafına veya metroyla ulasilan bir yere tasınsa. METRO ulasımı kolaylaştırır. Fuara gitmek için günde enaz 4 saat harcadık. MESSE Frankfurt'ta yuruyen yollar vardı salonlar arasında. Bakanlık daha çağdaş bir fuar alanı için bir proje geliştirse keşke...

  • Aynur Gursoy 13.02.2011 - 09:07

    Basın toplantılarını gurultu yuzunden izlerken zorlandık. Etkinliklerin başka salona alınması iyi fikir. Ayrıca akşamüstü belirli saatlarde etkinlik yapılmalı diye düşünüyorum. Ses desibeli de salonun dışına yansımayacak şekilde ayarlanmalı. Bir tarafımızda yer alan Guantanemera standından ve diğer tarafımızdaki akıılı piyano standından gelen ses nedeniyle standda duramadık bile. EMİTT'i bugünlere getiren kurum. bunu da çözer düşüncesindeyim.. ...

  • Haluk Özözlü 13.02.2011 - 01:19

    Gerçekten yıllardır rahatsızlık duyup belirttiğimiz bir konuydu, bakan geç de olsa farkederek dile getirmiş. Anlamsız gürültüler içinde dolaşan ziyaretciler ambale olmakta, hiç bir görüşmeyi hakkını vererek yapamamakta. Davul zurna, mehter gösterisi, ikram için yapılan yemeklerin etrafa yayılan kokuları fuarı basit bir panayır, pazar havasına çeviriyor. Ayrıca fuar alanı çevresinde ki otoparklardan yağışlı havalarda fuar içine girene dek sorun yaşanmakta. Kat otoparkı olmalı bir tünel, üstü kapalı bir koridorla fuar içine girilebilmeli.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.