Devlet Tiyatrosu sanatçılarını Denizli’den kovdular 

Devlet Tiyatrosu sanatçılarını Denizli’den kovdular 
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yetkilisinin, Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’de sahnelediği ‘Binbir Gece Masalları’ adlı oyun öncesi oyunculara ‘Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin’ dediği ileri sürüldü.

Pamukkale Üniversitesi’nin tavrı nedeniyle Devlet Tiyatrosu oyuncularının kentte etkinlik yapmama kararı aldı belirtildi.

Sözcü gazetesinden Selami Ayhan’ın haberine göre PAÜ ile Devlet Tiyatroları arasında 10 yıldır devam eden protokol gereği çeşitli oyunlar sahneyen sanatçılar dün geceki oyun öncesinde kendilerine karşı yapılan muameleye sert tepki gösterdi.

İddialara göre PAÜ’nün Kınıklı yerleşkesi içinde yer alan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Binbir Gece Masalları’ adlı oyun öncesinde sanatçılar ve PAÜ Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Fatih Yayla arasında tartışma yaşandı.

Oyuncular kendilerine ‘Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin’ denildiğini öne sürerek kentte bir daha etkinlik yapmayacağını duyurdu.

Oyundan sonra açıklama yaptılar

Oyun sonunda izleyicilere seslenen yönetmen Funda Mete, şöyle konuştu:

-10 yılı aşkın süredir PAÜ’de, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasındaki protokol gereği oyunlarımızla sizlerle buluşuyoruz.

-Ne yazık ki bugün oyundan önce yaşanan talihsiz bir olaydan dolayı üzüntülerimizi ve şikayetlerimizi dile getirmeye çalıştığımız, üniversitenin görevlendirdiği Fatih Yayla, sorunlarımızı çözmediği gibi daha da agresif davranıp ‘Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin’ diyerek maksadını aşan cümleler kurmuştur.

-Normalde bu üslup oyun iptaline yol açabilecekken, genel müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonrasında siz seyircilerimizin etkilenmemesi için söz verdiğimiz gibi gerçekleştirdik.

-Biz isterdik ki, Denizli ile olan organik bağlarımız artarak çoğalsın. Ne yazık ki; yaşananlar bizi ilişkileri kesme noktasına getirmiştir.

-Anlaşılıyor ki, üniversite yönetimi bizi burada misafir etmek istemiyor. Bu oyunumuzun Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’de gerçekleştirdiği son temsil olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz.

Oyuncuların açıklamalarına ilişkin görüntüler sosyal medyada yayınlandıktan sonra sanatseverler üniversite yönetimine tepki gösterdi.


Bu Haber 09.12.2023 - 15:24:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.