Bodrum'a şimdi de Ali Ağaoğlu kazma vurmaya hazırlanıyor

Bodrum'a şimdi de Ali Ağaoğlu kazma vurmaya hazırlanıyor
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun sahibi Ali Alaoğlu, Çinli bir inşaat şirketi ile birlikte Bodrum'a bir 'turizm şehri' kuracaklarını açıkladı.



Ali Ağaoğlu, Çinli bir inşaat şirketi ile birlikte Bodrum'a 12 ay yaşayacak bir turizm şehri kurmak için ön anlaşma yaptıklarını açıkladı.  Bu bağlamda 15 kişiden oluşan bir ekibin kendilerini ziyaret ettiğini  dile getiren Ağaoğlu, bu ekibin bir haftadır Bodrum'daki ve İstanbul'daki  projelerini gezip bilgi aldıklarını ve kendilerini daha yakından tanıma fırsatı  bulduklarını söyledi.

''TÜRKİYE'NİN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK''

Milliyet'te yer alan habere göre Çin'in Tarihi İpek Yolu'nu canlandımak için projeler geliştirdiğini kaydeden Ali Ağaoğlu, ''Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi 'Bir  Kuşak Bir Yol Projesi' tam olarak aktif hale geldiğinde 68 ülkede yapılacak  altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor. Türkiye de bu yatırımlardan payına düşeni alacak. Çinli yatırımcılar İpek Yolu'nun bitişini Bodrum'da yapmak istiyor. Bodrum onlar için batıya açılan pencere olacak. Devlet  destekli stratejik bir proje olduğunu ve Türkiye'ye mutlak yatırım yapmak  istediklerini söylediler. Bize gelen yatırımcılar Hong Konglu merkezli finansal yatırımcı  ve sigorta şirketleri ile Çin'in en büyük inşaat şirketlerinden oluşuyor.  Bodrum'da planladığımız turizm şehri Türkiye'nin yeni cazibe merkezi olacak."  ifadelerini kullandı.                       

OTEL, REZİDANS, OFİS, FUAR ALANI, GOLF SAHALARI...

12 milyon metrekarelik arazinin Bodrum'un en büyük arazisi olduğunu ve dünyanın ilgisini çekecek bir turizm şehri konsepti geliştirdiklerini  iddia eden Ağaoğlu, projenin içerisinde golf sahaları, oteller, rezidanslar,  villalar, üniversite, okul, ofisler, ticari alanlar, fuar alanı, teknopark ve  sağlık tesisleri ile çeşitli rekreasyon alanlarının yer alacağını ve söz konusu  projenin başlı başına 12 ay yaşayacak bir turizm şehri olacağını kaydetti.



Bu Haber 15.09.2017 - 16:39:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.