Bodrum, bir kez daha 'fırsatçılarla' gündemde

Bodrum, bir kez daha 'fırsatçılarla' gündemde
Bodrum'un Kurban Bayramında rekor sayıda ziyaretçi ağırlayacağı belirtilirken, gözler fahiş fiyatlarla fırsatçılık yapan işletmelere çevrildi. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise, 'fırsatçıları bize bildirin' açıklamasında bulundu.


Bodrum'da son yılların en kalabalık Kurban Bayramı döneminin yaşandığı belirtiliyor. Kurban Bayramı döneminde ilçeye 2 milyon tatilcinin gittiği ifade edilirken, ilçedeki fahiş fiyatlara da dikkat çekiliyor.



FİYATLAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberinde; Türk kahvesinin 16, ince belli çayın 18, domates çorbasının 23, küçük suyun 15, kolanın 28, lahmacunun, yarım kilo barbunun 155, bir porsiyon kalamarın 34, valenin 30 TL olduğu işletmeler bulunduğuna dikkat çekiliyor. 9 günlük bayram tatilini fırsat çeviren yeme-içme mekanlarının fiyatları yükselttiği belirtilen haberde, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon'un görüşlerine de yer veriliyor.

Vatandaşların yanında oldukları mesajını veren Mahmut Kocadon, “Bu tür mekanları Bodrum Ticaret Odası’na bildirin. Biz de disiplin kurulunda gereken cezayı veriyoruz” dedi.

''BİZE BİLDİRİN''

Konuyla ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, “Vatandaşların haklı olduğu yerler var. Mesela 30 TL’lik vale ücreti inanılır gibi değil. Bizim bu konuda yapabileceklerimiz sınırlı. Bodrum Ticaret Odası üyeleri ile sürekli görüşmeler yapıyoruz. Onlar bu konuda hassas davranıyor. Ama maalesef tatili fırsat bilenler var. Vatandaşlar ticaret odasına konuyla ilgili şikayetlerini iletebilirler. Fahiş fiyat uygulayanlar üyemiz ise işyerini kapatmaya kadar ceza verebiliriz. Herkesin Bodrum’da keyifli tatil yapması için esnafın da dikkat etmesi lazım” diye konuştu.


Bu Haber 20.08.2018 - 09:54:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.