Bankacılık ve konaklama sektörleri Antalya'da bir araya geldi

Bankacılık ve konaklama sektörleri Antalya'da bir araya geldi
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu, son dönemde küresel ekonomide ve yakın coğrafyamızda yaşanan siyasi gelişmelerin farklı sektörlere olan etkilerini görüşmek amacıyla Antalyalı iş adamlarıyla bir değerlendirme toplantısı yaptı.


Aska Lara Resort Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Otelciler Federasyonu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HÜKÜMETE SUNULACAK KONULAR BELİRLENDİ

Toplantıda, ülke menfaatleri gözetilerek mevcut durumun en iyi şekilde yönetilmesi amacıyla, ilgili sektör temsilcilerinin kısa ve uzun döneme ilişkin değerlendirmeleri aktarıldı. Görüş ve önerilerin yanısıra bankacılık sektöründen beklentilerin de konuşulduğu toplantıda, hükümete ve ilgili kurumlara sunulabilece ortak konular belirlendi. Bankalar ve müşterilerinin ticari gelenekler, düzenlemeler, uzun dönem ilişkiler, iyi niyet kuralları çerçevesinde yapıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşım içinde beraberce hareket etmesi konusunda hem fikir kalındı.



AYDIN: KAYIPLARIN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN HERKES KATKI KOYMALI

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, ülkemizin varlıklarının ve kazanımlarının en iyi şekilde korunması amacıyla, Türkiye Bankalar Birliği'nin, turizm, turizm yatırımı, tarım, ticaret ve ihracat sektör temsilcileriyle işb irliği yapmasının yararlı olacağına karar verdiğini belirtti. Aydın, Antalya'da yapılan toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Küresel büyüme yeniden hızlanıp ticaret hacmi artıncaya ve bölgemizde istikrar yeniden sağlanıncaya kadar, ihtiyatlı olmamızı gerektiren bir ortam ve dikkatli yönetmemiz gereken yeni bir bilanço var. Hükümetimizin ve ilgili kurumların ülkemizde büyümenin sürdürülmesi ve ekonomik kayıpların en aza indirilmesi amacıyla yoğun bir çalışma yaptığını görüyoruz. İlgili tüm sektörlerimiz bu çabayı olumlu yönde destekleyecek her türlü katkıyı yapmaya hazırdır."

AYIK: AVRUPA'NIN EN İYİ OTELLERİNİ TÜRK BANKACILIĞI SAYESİNDE İNŞA ETTİK

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise 1982 yılında başlayan Türk turizminin parlak başarısından bahsederek, yatak, tesis ve turist sayısı, turizm geliri gibi rakamlardaki mucizevi artışa değindi. Ardından "Dünyada turist sayısında 6'ncı, turizm gelirinde ise 10'uncu sıradayız. Bunun daha da yukarılara taşınmasını diliyoruz. 54 farklı sektörle hayat bulan turizm endüstrisinin başarısında Türk otelciliği büyük önem taşıyor. Bugün Avrupa'nın en yeni, kapasitesi en yüksek otelleri ülkemizde yer alıyor. Bu tesisler Türk bankacılığı sayesinde inşa edilebiliyor, bu anlamda Türk bankalarına her zaman gereksinim duyuyoruz. Yapılan bu toplantının, Türk bankacılığıyla ilişkilerimizi daha ileri boyuta taşıyacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.


Bu Haber 07.01.2016 - 18:02:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.