Bağış toplayan Kızılay turizm merkezindeki arsasını bağışlamış

Bağış toplayan Kızılay turizm merkezindeki arsasını bağışlamış

Kızılay’ın Antalya-Kemer’deki bir araziyi bağışladığı, bağışlayan kişinin de araziyi bir turizm şirketine sattığı ifade ediliyor.


Her felaketin ardından halktan bağış isteyen hatta 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde çadır ve yiyecek sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın, değeri milyonlarca lira olan ve turizm bölgesinde yer alan 946 metrekare büyüklüğündeki arazisini bir şahsa bağışladığı ortaya çıktı

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kızılay’ın Antalya-Kemer’deki bir arazisini 4 Ocak 2021 tarihinde Mehmet Veysel T. isimli bir şahsa bağışladığı belirtiliyor.

Arazinin tapu kaydından ise işlem kayıtlara “Tamamı Türkiye Kızılay Derneği adına kayıtlı olan arsa Mehmet Veysel T.’ye bağışlandı” ifadeleriyle işlendi. Tapu kaydında arazinin satış bedelinin ise “sıfır TL” olduğu belirtildi.

Veysel T.’nin ise , Kızılay’dan “bedavaya” aldığı araziyi 30 Mart 2023 tarihinde de Nevzat ile Özgür Güven’in sahibi olduğu Kumsev Turizm Ticaret Limited Şirketine sattığı öğrenildi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesinde ise arazinin üzerinde şuan “Nirvana Otel’in yeni lojman binasının” yer aldığı belirtiliyor.

Araziyi satın alan şirketin yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapmazken Kızılay’dan yapılan açıklamada “Bağışçısına iade edildi” denildi.



Bu Haber 02.05.2023 - 16:49:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.