Avrupa'nın en temiz otelleri açıklandı, Türkiye otelleri ne durumda?

Avrupa'nın en temiz otelleri açıklandı, Türkiye otelleri ne durumda?
Alman otel arama sitesi Hotel.info, 2 milyon müşterisinin değerlendirmesiyle oluşturduğu ‘Avrupa'nın en temiz otelleri’ çalışmasının sonuçlarını açıkladı. En temiz otellere sahip ülke Slovakya olurken, Türkiye en kötü otellere sahip 10 ülke arasında 8’inci sırayı aldı.


TurizmGüncel

Müşterilerin değerlendirmeleri ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, Avrupa genelinde en temiz oteller Slovakya’da bulunuyor. Müşteriler, Slovakya otellerine 10 üzerinden 8.75 puan verdi. Bulgaristan ise, 8.7 puan ile 2’inci sırada yer alıyor.

Ocak ayından beri frankın dolar karşısındaki yüksek değeri sebebiyle doluluk kaybeden İsviçre otelleri ise, listede 8.66 puan ile 3’üncü sırada yer aldı. Müşterilerin konaklama için bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 20 daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldığı ülke, bu durumu daha iyi hizmet ve servis ile kapatmaya çalışıyordu.

İSKANDİNAV OTELLERİNİN ÇOK İŞİ VAR

Listenin son sıralarında ise İskandinav otelleri yer aldı. Danimarka, 7.73 puan ile en son sırada yer alırken, Norveç de 7.92 ile sondan bir önceki sıraya yerleşti.

'7 VE ÜSTÜ İYİ SAYILABİLİR'

Hotel.info’nun Ürünlerden Sorumlu Genel Müdürü Jorg Malang, Avrupa otellerini değerlendirdikleri araştırmanın sonuçlarına göre, 7 ve üzeri puan alan otellerin iyi sayılabileceğini açıkladı. Malang, 8 üstü otellerin ise ‘çok iyi’ olarak derecelendirildiğini belirtti.

Sıralama, rezervasyonunu Hotel.info üzerinden gerçekleştiren müşterilerin, otelden ayrıldıktan sonra 10 üzerinden puan vermesine göre belirlendi.

                                                                                            



Bu Haber 18.08.2015 - 11:43:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.