Avrupalı bakanlar anlaştı, turizmde dönüşüm geliyor

Avrupalı bakanlar anlaştı, turizmde dönüşüm geliyor

Avrupa Birliği'nin çevre bakanları, iklim eylem planı kapsamında turizmdeki dönüşüm konusunda anlaşmaya vardı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği ülkelerinin çevre bakanları Sürdürülebilir Turizm Programı ışığında turizmin dönüşümünü teşvik etme konusunda anlaşmaya vardı.

Döngüsel turizm ekonomisi

okuzuncu Çevre Bakanlar Konferansı' için Güney Kıbrıs'n Lefkoşe kentine bir araya gelen AB çevre bakanları, turizmin geçmiştekinden daha iyi bir şekilde yeniden inşa edilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunun altını çizen deklarasyonu imzaladı. Deklarasyonun merkezinde döngüsel turizm ekonomisi (ekonomide üretim, kullanım ve imha süreci yerine dönüşümü ve yeniden dönüşümü esas alan yaklaşım) ile turizmde israfı azaltmak ve turizm sektörünün iklim eylem planı sorumluluklarını yerine getirmesini sağlamak bulunuyor.

"Sektör için rekabet avantajı yaratabilir"

Konferansa hitaben bir konuşma yapan BM Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, "Döngüsel turizm ekonomisinin sektör için rekabet avantajı, destinasyonlar için ise daha kapsayıcı yerel değerler zinciri yaratabileceğini söyledi. Uygulamanın turistler için ise pozitif ayak izi (karbon ayak izine gönderme yapılıyor - TG) anlamına geleceğini ifade eden Pololikashvili "Avrupa'daki çevre bakanlıklarını, döngüsel ekonomiyi turizm sektörüne uyarlamak için turizm bakanlıkları ile sinerji oluşturmaya davet ediyorum." dedi.



Bu Haber 08.10.2022 - 10:34:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.