Antik kentin üzerine AVM yaptı, 'tarih ve turizm buluşması' düzenledi

Antik kentin üzerine AVM yaptı, 'tarih ve turizm buluşması' düzenledi
Bursa'nın Mudanya ilçesindeki 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin üzerine AVM yapan ve sonrasında imar barışından yararlanan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Gölyazı'da 'tarih ve turizm buluşması' düzenledi.

Myrleia Antik Kenti'nin üzerine yaptığı AVM ve sonrasında imar barışı ile gündeme gelen Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa'nın bir başka tarihi değeri Gölyazı'da 'tarih ve turizm buluşması' organize etti.

BURSA'NIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ KATILDI

Hüseyin Özdilek'in çağrısıyla yapılan toplantıya, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer işçesi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Bursa'nın önde gelen iş adamlarının katıldığı bildirildi. Buluşma sonrası, Gölyazı'nın turizmde hak ettiği pay alabilmesi için çalıştay düzenlenmesi kararı alındı.

''BÖYLE TUVALETLE TURİZM YAPILMAZ''

Özdilek'in söz konusu zirveyi, SKAL üyelerinden gelen teklifle düzenlediği ifade edildi. Toplantıda konuşan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, “Fikir bizlerin, kazanç sizlerin olacak. Eğitim gerekiyorsa firmam adına söz veriyorum eğitim vermeye ve danışman tutmaya hazırım. Tuvaletleri gördüm, böyle tuvaletle turizm yapılmaz. Hızla yenilenmesi lazım. Hemen tuvaleti onarmaya ben hazırım. Ancak iyi turizm yapılması kafaların değişmesiyle mümkün. Buraya önce burada yaşayanlar sahip çıkacak” dedi.

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANINDAN TEPKİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise düzenlenen toplantıya tepki gösterdi. Mudanya'nın sesine kulak verilmediğini belirten Türkyılmaz, yıllardır Myrleia Antik Kenti Platformu üyesi kent gönüllüleri ile birlikte Myrleia’nın korunması ve geleceğe taşınmasına yönelik başta Bursa Valiliği olmak üzere tüm Bursa’ya çağrıda bulunduklarını hatırlattı. Başkan Türkyılmaz, “Özdilek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Barışı kapsamında Yapı Kullanma Ruhsatı karşılığı olan izin belgesini iki saatte alabiliyorken, acele kamulaştırma davası kararımızı bildirdiğimiz Bakanlık, sesimize kulak vermedi. Bulunabileceğimiz her türlü girişimi denedik, süreç sonucunda ne yazık ki yasa gereği, ruhsat vermek zorunda kaldık. Tarihi değerlerimiz düşünülmeden çıkarılmış bu İmar Affı bizler için bir tarihi bir katliama dönüşmüştür. Mudanya’nın sesine kulak tıkayan Bursa protokolü de bu tarihi katliamın sorumlusudur. Tarihin sermayeye peşkeş çekilmesine göz yumulmuştur” açıklamasını yaptı.



Bu Haber 21.09.2018 - 09:14:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ali nadir 24.09.2018 - 03:12

    peşin hükümle bilgisizce bir yere varamazsınız.biraz adil ve objektif olun.ruhsatı alınıp yasaya uygun olarak yapılan inşaat sonradan iptal ediliyor.eserlerin korunması şartıyla inşaata devam izni verilmesine rağmen.bu tarz uygulamaların dünyada ve ülkemizde bir sürü örneği var.bursada mağdur edilen yatırımcı firmadır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.