Antalya'nın yurt dışında tanıtımı için önemli adım

Antalya'nın yurt dışında tanıtımı için önemli adım
ANFAŞ’ın Antalya ve fuarlarının tanıtımı ve kapasitesinin artırımına yönelik Türkiye’nin 18 ilinde başlattığı Road Show uygulaması Antalya’ya direk uçuşu bulunan yurt dışında 50 şehirde de uygulanacak. Konuyad air değerlendirmede bulunan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, böyle bir çalışmanın faydalarını ise şöyle sıraladı:“İhracatın artmasına, Antalya kış turizminde ve istihdamda sürdürülebilirliğinin sağlanmasına, şehrimizde fuar ve kongre turizminin gelişmesine, mevcut yatırımların verimliliğinin yükselmesine ciddi anlamda katkıda bulunacaktır.''


Antalya Fuarcılık A.Ş.’nin  (ANFAŞ) Antalya Expo Center’da düzenlenen fuarlarının tanıtımına yönelik başlatılan Road Show projesi kapsamında Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığındaki danışma kurulu toplantısı Akra Barut Hotel’de yapıldı.

Toplantıya Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, ATSO Başkanı Davut Çetin, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalyaspor başkanı Gültekin Gencer, TÜROFED Başkanı Osman ayık, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses gibi isimlerinde aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey isim katıldı. Danışma kurulu toplantısında ANFAŞ’ın 2 Eylül’de Balıkesir’den başlayacak olan ve Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Nevşehir, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Van, Diyarbakır, Samsun illerinde arasında olduğu toplam 18 ilde düzenlenecek Road Show programı üzerine görüşmelerde bulunuldu.

18 İL VALİSİNE MEKTUP

Road Show projesinin Antalya ve ülke ekonomisi için güzel bir adım olduğunu belirten Antalya Valisi Muammer Türker, şöyle konuştu:

“ANFAŞ’ın Antalya’daki fuarcılık faaliyetlerini sadece kendi ekseninde görmemek lazım.  Uluslar arası alanda nitelendirmek gerekir. Antalya kapasitesi, imkanları itibariyle önce turizmle ilintilendirilebilecek her şey buradaki fuarlarla da ilgili. Gezme, konaklama, ulaşım imkanlarıyla turistik kapasite ne kadar yüksekse o kadar iyi olur.  ANFAŞ’ın tüm etkinliklerini Antalya turizmiyle ilişkilendirmek zorundayız. Almanya’da Walswagen, ABD’de Boeing gibi markalara devletler nasıl destek veriyorsa, bizde Antalya’nın markası ANFAŞ’a bu yönde desteklemeliyiz. 40-50 günde Türkiye’nin önemli merkezlerinde tanıtım için bir heyet yola çıkacak. Bunlara katılma imkanımı araştıracağım. Antalya’nın bu değeri gün yüzüne daha fazla çıkacak. İllerin valilerine destek verilmesi noktasında mektup da yazdım.”

15 YILDIR KENT EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

ANFAŞ Genel Müdürü Alpaslan Ertekin’in Road Show projesini tanıtım sunumunu yaptığı toplantıda ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, açılış konuşması yaptı. Şehirlerin ürettiği mal ve hizmetlerin sürekli tanıtılmasının önemli olduğunu belirten Badak, pazarın daraldığı dönemlerde tanıtımın öneminin daha da arttığını söyledi. Hakim sektörü yaz turizmi olan Antalya açısından kış döneminin daima pazarın daraldığı aylar olarak ifade edildiğine dikkat çeken Badak, hem kış turizmine hem ticaret ve imalat sanayinin gelişmesine destek olmak amacıyla kurulan ANFAŞ’ın ve geliştirilen Antalya fuarlarının 15 yıldan bu yana kent ekonomisine katkılar sağladığını anlattı.
 
CANNES VE DUBAİ’YE BENZERLİK

Ana ticaret yolları ve endüstri coğrafyalarında olan şehirlerin, şüphesiz fuarcılık açısından temel avantajlara sahip olduklarını dile getiren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, “Kentimizi ana ticaret yollarına ve endüstri coğrafyalarına uzaklık bakımından Cannes, Dubai ve Singapur’a benzetebiliriz. Ancak bu kentlerde fuar sektörü devletlerin kalkınma planlarında önemli bir başlıktır. Anadolu’da ise yerel yönetimler ve sivil gayretlerle geliştirme çabasındayız. Bu sebeple Antalya fuarları yurt içi Road Show programına uygun oldukları tarihlerde danışma kurulu üyelerimizin onur konuğu olarak katılımları programın etkisini artıracağına inanıyoruz” dedi.

ANTALYA’NIN DEĞERLERİ

Badak, iletişim teknolojisindeki gelişmeler sebebiyle fuarlardan beklentileri değişen katılımcı ve ziyaretçilerin bazı fuar konularında doğrudan sergiler yanında programlı birebir görüşmeler, işyeri ve tesis ziyaretleri, iş diplomasisi, sağlık, gastronomi ve dinlenme çeşitliliği gibi yan unsurlar da aradığını söyledi.  Bu yeni tercihler İstanbul gibi endüstri bölgelerindeki yüksek maliyetli fuar şehirleri karşısında Antalya’ya avantaj sağladığını ifade eden Badak, “Bir kıyı kenti olarak, son yıllarda yurt içi ve yurt dışından güçlü bir kara ve hava ulaşımına kavuşan şehrimizin kış iklimi ve nitelikli konaklama kapasitesi yanında Kaleiçi ve Falez düzenlemeleri, raylı sistem, kayak, golf merkezleri, stadyum, Antalyaspor, Expo 2016, Altın Portakal Film Festivali, Belek eğlence parkı, müzelerimiz, Perge, Termessos, Akvaryum, Tünektepe, Teleferik, sağlık turizmi uygulamaları, fuarcılıkla beraber sunulan aktiviteler açısından kış turizminde Cannes ve Dubai ile rekabet edebilecek değerlerimiz arasındadır” dedi.

KAPASİTE YÜZDE 50 ARTIYOR

ANFAŞ fuar merkezinin kış turizmine daha fazla katkıda bulunması için yeni yatırım projeleriyle kapasitesini yüzde 50 artırarak, yenilenmiş ve modern bir görünümle 2017 yılına girmeye hazırlanıldığını belirten Badak, “Şehrimiz endüstriyel opera olarak kabul ettiğimiz yüksek nitelikli fuar organizasyonlarını gerçekleştirebilecek mekansal altyapıyla ilgili bilgi ve tecrübeye sahiptir. Ekonomiyle ilgili bakanlıklarımızın, kıyılarımızda yeni turizm ve ticaret serbest bölgeleri üzerinde çalıştıklarını geçen hafta öğrendik. Kıyılarımızda ve Anadolu’da yeni turizm ve ticaret senaryolarına gerçekten ihtiyacımız var. Bu konu üzerinde çalışılırken, kentimizin fuarcılık ve kış turizmindeki hazır altyapısını değerlendirerek yeni idari düzenlemeler ve desteklerle ülke ekonomisine daha kısa zamanda yüksek fayda sağlayabileceğini, bakanlıklarımızın dikkatlerine sunabileceğimizi düşünüyoruz” dedi. 

YURT DIŞINDA 50 ŞEHİRDE ROAD SHOW

Badak, karşılıklı uçak seferlerimiz bulanan yurt dışındaki 255 şehirden öncelikli 50’sini iş hayatına, Ekonomi, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Gümrük ve Ticaret bakanlıklarının ve TİM’in yurt dışı ataşelik ve temsilciliklerinde kayıtlı 50 şehirdeki girişimcileri temel alacak yurt dışı Road Show programının denemeye değer olduğunu dile getirdi. Badak, böyle bir çalışmanın faydalarını ise şöyle sıraladı:

“İhracatın artmasına, Antalya kış turizminde ve istihdamda sürdürülebilirliğinin sağlanmasına, şehrimizde fuar ve kongre turizminin gelişmesine, mevcut yatırımların verimliliğinin yükselmesine ciddi anlamda katkıda bulunacaktır. Birincisi Antalya’nın direk uçuşu bulunan şehirlerden öncelikli 50 şehrin iş hayatına (2+2) 4 yıllık Antalya fuarlarını merkeze alan özel bir Road Show kış tanıtım programı gerçekleştirilmesi. İkincisi ülkemizin güçlü olduğu devletimizin ihracatı geliştirmek istediği sektörlerde Antalya’da düzenlenecek fuarların, alım heyetleri açısından uçak ve konaklama ücretlerinde özel destek kapsamına alınması.” 





Bu Haber 03.09.2015 - 09:52:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.