Antalya spor turizmi ITB Berlin’de tanıtıldı

Antalya spor turizmi ITB Berlin’de tanıtıldı
ITB Berlin Turizm Fuarı’nın 2'inci günü City Cube’de yapılan çalıştayda, aktif turizm, golf ve futbol turizmi, konularının uzmanları tarafından anlatıldı.


AKTOB ve Berlin Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen organizasyonda, profesyonel rehber ve aynı zamanda kültür turları düzenleyen Başbuğ Ethemoğlu, AKUT Antalya temsilcisi ve Akdeniz Üniversitesi BSYO’da öğretim üyesi Yılmaz Sevgül, Antalya’nın kanyonları, dağları ve dalış noktalarını anlattı. Kendisini bir turizm elçisi olarak gören ve Türkiye’ye derin bir aşkla bağlı olduğunu söyleyen Likya, St. Paul Yolu uzmanı Avusturyalı Margaret Paulmichl, dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolları arasında gösterilen Likya Yolu’nun tarihsel ve doğal dokusuna ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı.  

Aktif Turizm sunumlarının ardından, golf turizmi Kurtuluş Gülşen tarafından anlatıldı. Gülşen, golf turizminin bir başarı hikayesi olduğunu söyleyerek, 1995 ve 2016 yılı arasındaki 20 yıllık süreçte,  dünyaca ünlü golf oyuncularının da katılım sağladığı  turnuvaların düzenlendiği Belek’in, dünyanın en iyi golf merkezlerinden birisi olarak tanındığını söyledi.

 
Golf turizminin ardından, Dünyanın en büyük futbol takımlarına ev sahipliği yapan Antalya’nın  futbol turizm potansiyeli kısa filmlerle Spor Turizm Birliği Başkanı Ferit Turgut tarafından anlatıldı. 

'ORGANİZASYON GENİŞLETİLEREK FARKLI ÜLKELERDE DE DÜZENLENECEK'
 
Fuarın 3'üncü günü alternatif turizm konulu bir toplantı düzenleyen İrfan Önal, yapılan çalıştayın diğer çalışmalar için bir temel oluşturacağını söyledi.  Alternatif turistik kaynakların rehabilitasyonu ve geliştirilmesi yönünde Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ve özel sektörle iş birliğinin oluşturulacağını ifade eden Önal, önümüzdeki yıl ITB’de Aktif Turizm, Futbol ve Golf turizminin ayrı ayrı ele alınacağını, PR çalışmalarını da kısa zamanda  başlatacaklarını söyledi. AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise organizasyonun genişletilerek farklı ülkelerde de düzenleneceğini söyledi. 

 


Bu Haber 13.03.2016 - 10:35:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.