Amazon.com seyahat pazarında oyunun kurallarını değiştirecek

Amazon.com seyahat pazarında oyunun kurallarını değiştirecek
Seyahat sektörünün analistleri, online dağıtım kanalı hizmeti vermeye başlayacağı belirtilen alışveriş devi Amazon'com'un yenilikçi yaklaşımlarla oyunun kuralını değiştirerek Expedia gibi devleri zorlayabileceği değerlendirmesini yapıyor.


TurizmGüncel

Seyahat endüstrisi analistlerinden  Atmosphere Research Group'tan Henry Harteveldt, otellerin Expedia'nın piyasadaki hakim konumundan rahatsız olduklarını belirtiyor.  Harteveldt, “Otelciler yeni oyuncuların sektöre girerek Expedia'nın online mecradaki dominant pozisyonunun kırılmasını istiyorlar.” diyor.

Teknoloji analisti  Bob Offutt ise, “Bene Amazon.com seyahat pazarında oyunun kurallarını tamamen değiştirecek kadar güce sahip. Bir sürü insan ve şirket online alışveriş deneyimini geliştirmek için çalışıyor ancak bu konuda iyi iş çıkaran kimse yok” değerlendirmesini yapıyor.

Amazon.com seyahat pazarına gireceğine dair haberlere “spekülasyon” dese de, sitesinden şimdiden bazı otel ve restoranları satmaya başladığı belirtiliyor. Konuyu haberleştiren online seyahat portalı Skift, özellikle bağımsız otelcilerin Amazon'un online dağıtım kanalı kurması düşüncesini memnuniyetle karşıladıklarını aktarıyor.

Öte taraftan Skift'in aktardığına göre, bağımsız tur operatörleri Amazon'un önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 15 komisyonlu ve ön ödemeli olarak rezervasyon almaya başlayacağını belirtiyorlar. Hayata geçirilecek olan seyahat servisiyle otellerin, odalarını ve fiyatlarını sisteme yüklemeleri sağlanacak.

Bob Offut, konuştuğu bir otelcinin kendisine, "Amazon'da görünmemizin  hemen ardından günde ortalama 50 – 100 telefon almaya başladık" dediğini aktararak "Bu muhteşem” değerlendirmesini yapıyor.

Amazon.com şimdilik sadece seyahat ve konaklama ürünlerinin sitede sunumunu yapıyor.



Bu Haber 01.12.2014 - 16:55:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.