Almanya'da kasım ayı tatil satışları hız kesti

Almanya'da kasım ayı tatil satışları hız kesti
Almanya'da kasım ayında yapılan tatil rezervasyonları hız kesti. 2017'nin kasım ayını güçlü satışala tamamlayan seyahat acenteleri ve OTA'lar, bu yılın kasım ayını daha durgun geçirdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

ALMAN ACENTLER KASIMDA GELİR KAYBI YAŞADI

Araştırma şirketi GfK'nin 2 bin Alman seyahat acentesi ile yaptığı araştırmaya göre, 2017 yılının kasım ayında kış sezonuna dönük satışlarda yüzde 12, yaz sezonuna dönük satışlarda ise yüzde 24 artış kaydeden Alman seyahat acenteleri, bu yılın aynı ayında kış satışlarında yüzde 1, yaz satışlarında ise yüzde 2 gerileme kaydetti.

Araştırmanın sonuçlarına göre, klasik acenteler kasım ayında gelir kaybı yaşarken, OTA'ların (Online seyahat acenteleri) gelirleirnde çift haneli artış yaşandı.

ALMANLAR KIŞ TATİLİ İÇİN ŞİMDİ KADAR 3,5 MİLYAR EURO HARCADI

Kasım ayında Almanya'da acentelerin gelirleri düşse de, kümülatif bazda rezervasyonlardaki büyüme devam etti. Buna göre, son birkaç aydaki yoğun erken rezervasyon talebinin de etkisiyle, kümülatif satışlar kış dönemi için yüzde 7, yaz dönemi için ise yüzde 5 oranında arttı. GfK'nin araştırmasında, Alman turistlerin şu ana kadar kış tatili için 3,5 milyar euro harcadığı kaydedildi.

KASIM AYINDAKİ SATIŞIN YÜZDE 57'Sİ 2019 YAZ TATİLİ İÇİN

Kasım ayında yapılan toplam satışların yüzde 57'sinin 2019 yaz sezonuna dönük rezervasyonlardan oluştuğu belirtilen araştırmada, en güçlü satışın ise yüzde 18 artışla temmuz ayına ait olduğu ifade edildi.

Kasım ayı itibariyle Almanya’da, geçen yıl yapılan toplam rezervasyonlarının yüzde 19’una, kış rezervasyonlarının ise yüzde 69’una ulaşıldı.



Bu Haber 19.12.2018 - 11:16:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.