Almanya seyahat pazarında Germania hareketliliği

Almanya seyahat pazarında Germania hareketliliği
Tüm operasyonlarını durdurarak iflas başvurusunda bulunan Alman Germania Hava Yolları'nın on binlerce yolcuyu mağdur ettiği açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Bir süre önce finansal krizde olduğunu açıklayan ve dün iflas başvursunda bulunan Germania'nın sektöre etkileri ortaya çıkmaya başladı. 37 uçağıyla 60 destinasyona yılda 4 milyonu aşkın yolcu taşıyan Germania'nın 1,700 çalışanı da işini kaybetti.

İKİ ÇEŞİT YOLCU VAR

Tıpkı Air Berlin ve Small Planet iflaslarında olduğu gibi, Germania'nın iflasından etkilenen yolcula da iki bölümden oluşuyor; tur operatörlerinden sigortalı paket tur aldığı için tur operatörlerinin alternatif uçuşlar organize etmek zorunda olduğu yolcular ve direkt hava yolu şirketinden bilet aldığı için alternatif uçuş hakkı bulunmayan yolcular.

''TUR OPERATÖRLERİ HIZLA HAREKETE GEÇTİ''

Alman Seyahat Birliği DRV, Germania'nın iflasından on binlerce yolcunun etkilenmiş olabileceğini belirterek, tur operatörlerinin alternatif uçuşlar için hızla harekete geçtiğini duyurdu.

ALMAN TUR OPERATÖRLERİ UÇUŞLARI YENİDEN PLANLIYOR

Almanya'nın pazar lideri TUI, alternatif uçuşların hızla organize edileceğini ve Germania üzerinden yapılan ileri tarihli rezervasyonların başka uçak şirketlerine kaydırlacağını açıkladı. Şirketin Almanya direktörü Stefan Baumert, ''Müşterilerilerimizin uçuşlarını güvence altına almak için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz. Kimse gittiği yerde mahsur kalacağını veya satın aldığı tatile gidemeyeceğini düşünmesin.'' açıklamasında bulundu.

Alltours ise Germania üzerinden planlanan uçuşların başka şirketlere kaydırılacağını belirtti. Şirket, ''herkes planladığı şekilde tatilini yapacak'' dedi.

Germania'nın iflasından 70 bin rezervasyonunun etkilendiğini açıklayan Schauinsland Reisen ise mağdur olan yolcularla ilgilenmeleri için 90 personelin görevlendirildiğini duyurdu. Schauinsland Reisen de alternatif uçuş planları üzerinde çalıştığını açıkladı.

HAVA YOLU ŞİRKETLERİNDEN GERMANIA YOLCULARINA ÖZEL TARİFELER

Germania'nın iflasının ardından Almanya'daki hava yolu şirketleri de harekete geçti. Germania ile n fazla ortak uçuş noktasına sahip olan Eurowings, yurt dışında mahsur kalan Germania yolcuları için yüzde 50 indirim sundu.

Ryanair'in satın aldığı Laudamotion ise Palma'dan Berlin'e 9,99, Mayorka'dan Münster'e 19,99 ve 29,99 eurodan başlayan fiyatlarla Germania yolcularını ülkelerine döndürme taahhüdünde bulundu.

Germania'nın iflasından etkilenen yolcuları yüzde 50 indirimle ülkelerine döndürme sözü veren bir diğer şirket ise TUIfly oldu. Bu yıl Almanya'da 41 uçakla çalışmayı planlaya şirket, şartlara göre filosundaki uçak sayısını arttırabileceğini açıkladı.

Sun Express, Germania'nın iflasının ardından Almanya-Türkiye arasındaki hatlarda kapasitesini hızla arttırmayı planlıyor. Şirketin satış müdürü Peter Glade, ''Germania'nın iflası Türkiye'de turizmi etkilemez'' derken, Sun Express'in özellikle Türkiye'te mahsur kalan yolcuları özel fiyatlarla Almanya'ya geri döndüreceğini söyledi.



Bu Haber 06.02.2019 - 13:17:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.