AKTOB’dan Rusya pazarı raporu

AKTOB’dan Rusya pazarı raporu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Rusya’da düzenlenen MITT Moskova Fuarı’nın ardından pazarın genel durumuna ilişkin bir rapor hazırladı.


Rusya’nın 1,6 trilyon doların üzerinde Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya sahip olduğu belirtilen rapora, kişi başına düşen milli gelirin ise 11 bin 500 dolar civarında olduğu kaydedildi.

144 milyon nüfusa sahip Rusya Federasyonu’ndaki seyahat harcamasının 35 milyar dolar olduğuna dikkat çekilen raporda, yurt dışı seyahatlerinin yüzde 65’inin paket turla gerçekleştiği Rusya’da turist başına ortalam harcamanın ise 880 dolar olduğuna vurgu yapıldı.

Raporda Rusya pazarı ile ilgili şu detaylara yer verildi:

2018 yılında Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı 6 milyona yaklaştı.

Rus turist Türkiye’de kişi başı 607 USD harcadı.

Türkiye’de ortalama konaklama süresi 8,4 gece oldu.

Rusya Federasyonu’nda Türk dizileri ve oyuncularının geniş bir hayran kitlesi mevcut. Rusların ilgisini çekebilecek yeni dizi ve film çalışmalarının desteklenmesi bu pazarda etkili olacaktır.

Üst segment müşteri profiline yönelik geniş yelpazedeki ürünlerin daha fazla ön plana çıkartılması ve bu yönde özel çalışmalar yapılması büyük fayda sağlayacaktır.

Türkiye’ de paket turlara gelen ziyaretçilere günlük tur alternatiflerinin çoğaltılması, ortalama Türkiye turizm harcamalarının artmasını teşvik edecektir.

Rusya’da genç nüfusun taleplerine yönelik, dijital kampanyaların artırılması,

Türkiye Festivali gibi etkinliklerin farklı şehirlerde de yaygınlaşması, Türkiye algısının olumlu yönde güçlenmesine fayda sağlayacaktır.

RPORUN TAMAMI




Bu Haber 01.04.2019 - 15:30:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.