'Ağaçları kesip otel yapıyor' denilen Başbakan'ın hemşehrisinden açıklama

'Ağaçları kesip otel yapıyor' denilen Başbakan'ın hemşehrisinden açıklama
Gür Grup'un Alanya'nın İncekum mevkiinde ağaçları keserek otel yaptığı haberlerine şirketin ortaklarından Yusuf Gür'den açıklama geldi. Sözkonusu arazinin kendi mülkiyetlerinde olduğunu belirten Gür, kesilen ağaçlar için de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın göstereceği 500 dönümlük alana fide dikileceğini söyledi.


Yusuf Gür tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"Bahsi geçen İncekum Tabiat parkı 2. Kısım 19.12.2011 tarihinde şirketimizin uhdesine geçmiştir. Herhangi bir şirketle konsesyum yapmamış olmakla birlikte sözleşme tarihinde bahsi geçen 100 kadar ağacın kesim işlemi yapılmış olup tarafımızdan hiçbir dahli olmamıştır. Yapmakta olduğumuz tesis minumum seviyede çevreye tahrifat vermemek için yıkım kararı bulunan 1 adet restaurant binası (500 kişilik) 2 adet konaklama tesisi, 2 adet sosyal tesis (spor ve toplantı salonu), 3 adet su deposu, ve 1 adet su tankının olduğu bölüm yıkılarak hafriyatı başlamıştır.(yasal izinler alınarak) "
   
"Şirketimiz İstanbul merkez de olup köklü bir firmadır. Şirketimiz Liman işletmeciliği , gemi işletmeciliği, inşaat yatırım işleri ile iştigal etmektedir. Söz konusu yatırımımız Alanyaya katmadeğer, istihdam kazandıracak olup döviz girdisi ve turizme katkı sağlayacağına düşünerek iyiniyetle çalışmaya başlamıştır. Ayrıca sözkonusu kesilen ağaç karşılığında şirketimiz 500 dönüm Orman ve Su İşleri Bakanlığının  göstereceği alana fide dikecektir. Şahsımı, 02.02.2012 tarihinde çıkan yazınızda Rizeli olmam sebebiyle Sn. Başbakanımız a atıfta  bulunulması son derece üzmüştür. Bu sebeple ilgili kurumu bilgilendirme ihtiyacı hissedilmiştir."



Bu Haber 06.02.2012 - 10:53:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.