120 lüks seyahat acentası New York Türkevi'nde buluştu

120 lüks seyahat acentası New York Türkevi'nde buluştu
VIP Turizm; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Havayolları, House Hotels, Sofa, Hamak, Museum, CCR, Ottoman ve Pera Palas’ın, New York Türk Evi’nde gerçekleştirdikleri bir organizasyonla 120’nin üzerinde lüks Amerikan seyahat acentesiyle bir araya geldi.


TurizmGuncel

Türkiye’nin tanınan turistik bölgeleri dışında Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun anlatıldığı; Türkiye’ye komşu ve Türkiye civarındaki ülkelerin turizm olanaklarının; Türkiye üzerinden ulaşım sağlanabilen yeni destinasyonların konu edildiği toplantının teması “ İstanbul and Beyond” olarak belirlendi.



Türkiye’yi temsilen  New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve  New York Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Bakanlığı Direktörü Nurhan Bekar’ın hazır bulunduğu toplantıda, Nurhan Bekar, THY New York Pazarlama direktörü Alp Ozaman, VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu ve House Hotels Genel Müdürü Anthony Doucet, MAPTA Profesyonel Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Jeanny Piro birer konuşma yaptı.

VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu, konuşmasında Türkiye’ye gelen ziyaretçilerin günde ortalama 575 USD harcarken, Amerika’dan gelen turistin bin 500 USD ortalama harcama yaptığını aktardı. Amerikalı turist sayısının Türkiye’yi ziyarete gelen yabancı turist sıralamasında 9. sırada yer aldığını söyleyen Pirinçcioğlu, Amerikalı turistlerin yaptığı kişi başı harcama ile de 4. sırada olduğunun altını çizdi. Ayrıca Pirinçciğlu, Amerikalı turist sayısını 10 yıl içinde 677 binden 1. 8 milyon turiste çıkarılmasının hedeflendiği; ilk 9 ay rakamlarına bakıldığında yüzde 5’lik bir artış ile 414 bin gibi bir sayıya gelindiği sözlerine ekledi.



Yakın ülkelerle turizm ilişkilerini geliştirmek amacıyla yola devam edem VIP Turizm, yakın zamanda Beyrut ofisinin açılışını gerçekleştirmişti. Ürdün ve Dubai gibi Orta Doğu ülkelerinde de şubesi buluna  VIP Turizm’in gelecek hedefleri arasında Türk Hava Yolları’nın uçtuğu tüm Afrika noktalarını da pazarlayan çalışmalara imza atmak yer alıyor. Ayrıca VIP Turizm, Kuzey Amerika’ya özel “bölgesel yerel operatör” olarak da hizmet vermeyi amaçlıyor.




Bu Haber 12.10.2010 - 11:41:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.